Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pljačka u švicarskoj

Hrvat na čelu bande koja je ukrala dragulje vrijedne oko 50 mil. kuna

dijamant
Reuters/PIXSELL
24.02.2012.
u 22:35

Državno odvjetništvo u Baselu priopćilo je da je muškarac u bijegu i da je za njim izdan međunarodni uhidbeni nalog

Švicarska policija objavila je u petak da je uspjela identificirati organizatora spektakularne krađe dragulja vrijednih 8 milijuna švicarskih franaka (oko 50 milijuna kuna) u Baselu, a riječ je o 54-godišnjem Hrvatu, javljaju strani mediji.

Državno odvjetništvo u Baselu priopćilo je da je Hrvat, kojem nisu objavili ime, u bijegu i da je za njim izdan međunarodni uhidbeni nalog. Spektakularna krađa na Baselworldu dogodila se 30. ožujka 2011. godine, a u krađi je sudjelovalo osam osoba. Istragom je utvrđeno da se radi o skupini iz istočnoeuropskih zemalja specijaliziranoj za krađu nakita, dijamanata i vrijednih starina.

Nakon što su uspjeli odvući pozornost osoblja, pljačkaši su iz staklenog izloga ukrali četiri dijamanta. Izraelski draguljar krađu je primijetio tek nakon 15 minuta. Dovoljno da skupina pljačkaša neopaženo napusti zgradu. Niti jedan dijamant još nije pronađen.

Policija je objavila da nisu sve osobe identificirane, a budući da dosad nitko nije uhićen tamošnje vlasti ponovno su pozvale sve one koje nešto znaju da se jave policiji.

Komentara 46

IP
info_punkt
22:57 24.02.2012.

a Hrvat se zove Špejtim Idrizi...

OB
-obrisani-
23:07 24.02.2012.

Hrvati opljačkali Židove ? Zar nije trebalo biti obrnuto ?

IV
Ivekivek
07:24 25.02.2012.

Je hrvat..isto kao bojović......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije