Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NOVCA Premijer obećao veća izdvajanja iz proračuna za obrazovanje

Ivo Sanader: Produženje školovanja nije 'šuvarica'

unu-sko-txt.jpg
import
16.05.2006.
u 19:29

I premijer Sanader jučer se dotakao komentara po kojima produženje obaveznog školovanja podsjeća na šuvaricu. - To je smiješno i nije o tome riječ. Radi se o tome da Hrvatska hvata korak s onim zemljama koje danas napreduju, a koje sve imaju puno više obaveznog školovanja nego Hrvatska - kazao je Sanader nakon jučerašnjeg sastanka u Vladi sa znanstvenicima koji su se odlučili vratiti u Hrvatsku.

"Šuvaricu" je komentirao i Hrvoje Vrgoč koji je kao predsjednik Prosvjetnog vijeća sudjelovao u prijedlogu za produženje osmogodišnjeg školovanja 2003. godine. Istiće da u razgovoru s Večernjakovom novinarkom nigdje nije spominjao "šuvaricu".

Također, u hotelu Sheraton na Međunarodnoj konferenciji o strukovnom obrazovanju premijer je istaknuo da ako Hrvatska želi biti konkurentna, strukovno obrazovanje, znanje i istraživanje nemaju alternative.

Hrvatska sa svojih 4,5 mil. stanovnika ne može se uhvatiti u koštac s velikim ekonomijama. Zato moramo inzistirati na znanju. S tim ciljem povećali smo i izdvajanja za obrazovanje u proračunu kaže Sanader.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije