Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši predsjednik

Josipović o 'ustaškoj zmiji' u Hrvatskoj: Čuli ste je kako sikće neki dan na prosvjedima

Ivo Josipović
Nel Pavletić/Pixsell
02.02.2016.
u 11:11

- Nakon Poljuda i zadnjih prosvjeda u to nitko ne treba sumnjati - objasnio je Josipović.

Bivši predsjednik Ivo Josipović gostujući u emisiji Novi dan televizije N1 kazao je da još uvijek postoji "ustaška zmija" u hrvatskom društvu koju je znao spominjati tijekom svog mandata. 

Na pitanje postoji li još ustaška zmiju koju je spominjao na početku kampanje, Josipović je odgovorio: "Mislim da ste je čuli kako sikće neki dan na prosvjedima". Bivši predsjednik je očito mislio na uzvike "Za dom, spremni" koji su se čuli na prosvjedima podrške Z1 televiziji povodom oduzimanja koncesije toj televiziji na tri dana.  - Apsolutno postoji - odgovorio je Josipović na pitanje postoji li ta zmija u hrvatskom javnom i političkom životu. 

Mentalitet koji glorificira ustaštvo

- Kad kažem ustaška zmija mislim na jedan mentalitet koji glorificira ustaštvo, koji zagovara vrijednosti, ili čak bih rekao nevrijednosti koje su postojale za vrijeme ustaškog režima. Nakon Poljuda i zadnjih prosvjeda u to nitko ne treba sumnjati - objasnio je Josipović. 

Na pitanje vidi li taj dio i u novoj hrvatskoj vlasti Josipović je kazao da se "ne bi usudio bilo koga karakterizirati ustašom", što se posebno odnosi na "izabrane dužnosnike", no ne isključuje mogućnost da se potvrdi da je to tako. 

- Vidimo da postoje neki ministri koji su pokazivali određene simpatije za to prošlo vrijeme. Nadam se da u svom službenom djelovanju neće pokazivati slične trendove - zaključio je Josipović.

>>Akademik Kusić 'ugrizao' medije zbog 'ustaše'

>>Zabrinjava islamofobija kojom se krenulo na ministra Hasanbegovića

Komentara 65

FA
Fake
11:19 02.02.2016.

Gdje si na političkoj sceni i šta ljudi misle o tebi priskrbilo ti je to mantranje o ustaškoj zmiji.Hvala ti na tome jer si najveći luzer hrvatske političke scene a nadam se da će ti se u svoj toj "političkoj veličini" uskoro pridružiti i premili vođa.Oba su pala.

Avatar Izdajnik
Izdajnik
11:21 02.02.2016.

Sigurno da treba sprijeciti kumuniste..a pljuju i branitelje i udovice i oca domovine dr. Tuđmana..zo je "demokracija"

DU
Deleted user
11:19 02.02.2016.

Rekao šef stranke: "Naprijed Hrvatska - pravac Beograd!" - koja cijela stane u jedan kombi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije