Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI ČELNIK AGROKORA

Todorić: Žrtva sam zavjere, a dvorac je jedino što imam. Četiri obitelji žive u njemu

Zagreb: Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić održao je  konferenciju za medije u Novinarskom domu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
04.04.2023.
u 11:00

Danas ću probati transparentno reći je li Agrokor bio u problemima, rekao je Todorić

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić održao je konferenciju za novinare u Novinarskom domu u Zagrebu. Teme koje je najavio su uloga izvanredne uprave Agrokora u kreiranju insolventnosti grupe Agrokor te financijsko-poslovno stanje Fortenove u odnosu na Agrokor.

– Veliki trud sam uložio da bih skupio dokumentaciju i probao dokazati istinu. Na tom poslu sam uspio, napravio sam sve svoje zadane ciljeve osim dvije stvari koje još javno nisam komunicirao. To su i teme današnje konferencije. Danas ću probati transparentno reći je li Agrokor bio u problemima. Drugo, nisam komunicirao o Agrokoru poslije mog odlaska, no s obzirom da se stalno iznašaju informacije, reći ću nešto i o tome – rekao je Todorić.

 

– Agrokor nije bio insolventan, nije imao nikakvih problema. Oni su smislili pakleni plan da uzmu jednu od najprogresivnijih kompanija u ovom dijelu Europe i onda su na maksimalno kriminalan način došli do insolventnosti Agrokora – rekao je Todorić. 

– Agrokor je bio pred burzom, mogli smo mi pomoći državi, a ne da država treba pomoći nama. To je prava istina o stanju Agrokora i vidjet ćete što je istina kada prođu sudske odluke – rekao je. 

– Danas imamo kompaniju koja ima 30 milijardi konsolidiranog prometa, koja vene, nestaje. Oni danas imaju dug 33 i pol milijarde. Isti dug kao i mi. Moj dug se za svaku kunu i euro zna. Bili smo najveća kompanija u Sloveniji, BiH, Srbiji, a 35 milijardi je toliko dobro uloženo. Gdje su oni uložili? S nule su došli na 33 milijarde. Neka dođe Plenković pa neka objasni. Od ove 33 milijarde, tu je sigurno dvije milijarde ukradeno – rekao je Todorić.

– Žrtva sam zavjere. Mene stalno prozivaju za moj dvorac. To je jedino što imam, četiri obitelji su unutra. Nek' drugi kolege pokažu svoju imovinu. Ja sam svu svoju imovinu ostavio u Agrokoru – dodao je Todorić. – Agrokor nije imao insolventnost, oni su izmislili insolventnost. Agrokor je imao odlične rezultate – rekao je Todorić. 

– Iza njih stajale su ruske službe, pa nažalost i Amerike, a protiv mene je stala i hrvatska Vlada. Mislim da sam napravio pametne poteze, trebalo je sačuvati u to vrijeme glavu. Martina Dalić došla je u moj ured i rekla direktno: 'Prepiši.' Mislite li da to nije prijetnja? Poruke sam dobivao, nemoguće je bilo u tom trenutku njima se suprotstaviti – rekao je Todorić. 

Novinari su ga pitali priprema li se za kampanju. 

– Ja sam otišao u London ciljano. Moj tata je '71. bio zatvoren, imali smo problema. Imao sam familijarno iskustvo, prijatelji su mi rekli da neću imati pravdu u Hrvatsku. Kad sam se vratio iz Londona, rekao sam da idem u politiku. Ja sam odonda u politici i od onda radim, ja sam spreman. Idem u politiku i to nije sporno – rekao je Todorić te dodao da će osnovati svoju stranku te da njegova stranka ide samostalno na izbore. 

– Ovdje sam bio pitan zašto sam potpisao i otišao. Od tog trenutka nastalo je takvo blaćenje, takve laži... Gdje je to da nisam platio porez, da sam prebacio pare? Zašto šest godina nisu nešto našli protiv mene, a svi su bili angažirani? – istaknuo je Todorić na kraju konferencije za medije. 

Ključne riječi

Komentara 37

DA
DarkoIvica
11:26 04.04.2023.

Pa zar se nitko ne sjeća Agrokora i koliko je zla nanio hrvstakim proizvođačima, dok ih je ucjenjivao i plaćao nakon čak i više od godine dana, a strane plaćao avansno? Koliko je uništio dobavljača, dok je obitelj živjela u nekom svom bajkovitom svijetu? Kakve je kredite za puko preživljavanje na kraju taj Todorić podizao kod ruskih banaka, pod kojim uvjetima i sa kojim posljedicama? Pa zar se zaista ne sjećate? Guglajte, bilo je i tada interneta.

DU
Deleted user
11:49 04.04.2023.

Tražilice su ogromna zlopamtila pa tamo naviru sjećanja na to doba Agrokora, krave su tulile gladne po štalama, u Ledo nije ostalo nikakvih sirovina za sladolede nego samo krumpir itd. itd. Sam je priznao da mu je došao sin i rekao: Stari, u bankrotu si. Slučajnost ili ne, taj sin završio Ekonomiju... Kakva sad državna krivnja i ubacivanje u politiku kad je bilo evidentno da je cijela operacija poduzimana da se bar spasi nekoliko desetina tisuća radnih mjesta - jer bi se to sve "slilo" na Zavod za zapošljavanje i te obitelji bi izgubile egzist. primanja, zar ne?

DD
ddh
12:41 04.04.2023.

Jedina istina je, da Agrokor nije mogao nigfje dobiti ni kune kredita da pi platio racune dobavljaca i place radnicima, pa je prema tome u datom momentu bio i bankrotu. A mastanje o nekakvom izlazu na burzi je samo mastanje. Nitko ne ulaze u fitmu koja je banktotirala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije