Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Ivica iz Varaždina svjetski je prvak u lovu ribe na plovak

'Var \\u0096 10. 08. 2010., Ivanec \\u0096 Hrvatska reprezentacija invalida osvojila je trece mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. PHOTO:  Ljiljana Risek '
'Tezak *10'
11.08.2010.
u 13:45

Tek sam posljednjeg dana doznao da sam svjetski prvak. Još mi taj osjećaj nije sjeo - kaže Ivica Bonino Hasan

Hrvatska ribolovna reprezentacija invalida osvojila je treće mjesto na paraolimpijskom Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak održanom u francuskom gradu Niortu, a član ekipe Varaždinac Ivica Bonino Hasan novi je svjetski prvak! Mlada paraolimpijska hrvatska vrsta formirana je tek prije četiri godine. Premda umorni od puta, dugog 1300 kilometara, s kojeg su se vratili rano ujutro, ribiči su rado govorili o pojedinostima svojega pothvata na konferenciji za novinare, koju je u Ribički dom u Ivancu sazvao Hrvatski paraolimpijski odbor.

Mladi Nikola bio je 36.

– Tek sam posljednjeg dana natjecanja doznao da sam svjetski prvak. Još mi taj osjećaj nije sjeo! To je nešto nesvakidašnje, tek kad se nađeš pred masom natjecatelja, shvatiš da si postigao nešto posebno – skromno je kazao Ivica Bonino Hasan, tajnik ŠRK Varaždin, koji se na svjetski tron popeo s ulovom 5230 grama (91 riba).

No uspjeh nije došao preko noći, zna li se da je Ivica u prošlih petnaest godina iskustvo stjecao na desetak redovitih i paraolimpijskih prvenstava te još 350 drugih ribičkih natjecanja.

Odlični su bili i drugi članovi ekipe. Zlatko Poparić osvojio je 4. mjesto, Željko Kljajić 16., a najmlađi član ekipe, 15-godišnji Ivančanin Nikola Geček, plasirao na 36. mjesto.

Čestitke za uspjeh idu i treneru Željku Gečeku te pomagačima Kristijanu Kosmačinu, Branku Matijeviću i Talijanu Giovanniju Villi.

Promiču hrvatski sport

– Rezultati naših ribiča na pravi način promiču hrvatski sport – kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Kovačić. – Moralna potpora od zajednice potrebnija nam je čak i više od financijske jer riječ je o invalidima s kojima treba puno raditi – poručio je izbornik Matija Panić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije