Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trajno rješenje

Ivica Dačić: Nećemo na Kosovu dozvoliti novu Oluju

Ivica Dačić
Pixsell
23.10.2011.
u 10:10

Dačić drži da ukoliko "Albanci silom napadnu sjever Kosova, Srbija mora odgovoriti"

- Na silu se ne može odgovoriti okretanjem drugog obraza! Dakle, ako Thaçi krene u ofenzivu na Srbe, sigurno nećemo skrštenih ruku gledati kosovsku "Oluju", ali je najbolje da Beograd i Priština što prije, uz posredovanje međunarodne zajednice, dođu do rješenja, a jedino pravo rješenje je ono koje je trajno, a samim tim i pravedno, a to je razgraničenje - rekao je dopredsjednik srbijanske vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivica Dačić u intervjuu beogradskom dnevniku Alo! i pojasnio kako razgraničenje znači "da svako dobije svoje" i "utvrđivanje nove linije".

- Ova zadnja događanja traže određenu vrstu uzdržanosti od svih na terenu. Možda danas neki zahtjevi Srba nisu realni, ali ono što je sigurno nerealno je da će Srbi ostati živjeti na neovisnom Kosovu. Zato je dobro što međunarodna zajednica razgovara i pregovara sa Srbima. Isto tako, nisam siguran da svi čimbenici u međunarodnoj zajednici žele mirno rješenje - kaže Dačić dodajući kako je pripadnik "čvršće linije" kad je u pitanju Kosovo i više puta je, tvrdi, predlagao da se na Kosovo rasporedi do tisuću srpskih vojnika i policajaca, ali međunarodna zajednica ne želi o tome razgovarati i "ja to svaki put spomenem i uvijek naiđem na osudu kako to nije realno!".

Dačić drži da ukoliko "Albanci silom napadnu sjever Kosova, Srbija mora odgovoriti".

- Na svaki način, poglavito politički i diplomatski, ali ako je jezik drukčiji, mora postojati ravnoteža straha. Ako mi kažemo da nećemo intervenirati, to znači da je Thaçiju sve dozvoljeno - kaže Dačić.

Komentara 105

OB
-obrisani-
10:54 23.10.2011.

Tooo SRBINE

CR
crvenaHrvatska
11:13 23.10.2011.

//chetniks.from.dinara// - poČetniče, .......šta si BRE zbriso brzinom munje kad je na Dinari grmilo popisham se ja na takve poČetnike ko ti što si

KT
Karika Tura
13:45 23.10.2011.

23.10.2011. u 13:43h sotokuco je napisao/la: Srbijanci nikako da shvate osnovni problem na Kosovu, a on se zove-spermij. Uzalud sve ostalo. Pred njim padaju sve vojske i sile. ********** Ma kuže oni to , samo ucjenjuju jer žele dobiti RS .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije