Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradnja na hvaru

Ivana i Goran Višnjić ruše bespravno sagrađen objekt

'Gorab Visnjic and guest attending the Independent Spirit Awards held at tent on the beach in Santa Monica, California, USA. Photo: Press Association/Pixsell'
Foto: Press Association/Pixsell
1/4
17.10.2012.
u 08:31

Kako u kući nemaju vode, odlučili su ilegalno sagraditi gusternu od pedesetak kvadrata

U mrežu bespravnih graditelja uplela se i obitelj naše jedine prave hollywoodske zvijezde Gorana Višnjića! Tijekom akcije rušenja bespravnih objekata, građevinska inspekcija jučer je došla i do imanja površine dva nogometna igrališta na otoku Hvaru koje je u vlasništvu Ivane Višnjić. Bageri Ministarstva graditeljstva ipak neće biti potrebni jer je investitorica već angažirala tvrtku koja će o njezinu trošku ukloniti betonsko zdanje površine pedesetak kvadrata.

Radi se o gusterni (spremniku za vodu) koja je sagrađena nakon što je 21. lipnja napravljena zračna snimka cijele Hrvatske pa spada među građevine koje će najprije biti uklonjene. Gusterna se nalazi tik pored nove kuće koja je, tvrdi obitelj, sagrađena sukladno zakonu.

Ministar mi je rekao...

– Kuća nije sporna, za nju je Ivana imala sve dozvole. Počeli su je graditi prije dvije godine, a dovršena je ljetos. Kako u kući nemaju vode, morali su sagraditi gusternu na susjednoj parceli koja je pašnjak. Ne znam zašto je moramo rušiti jer mi je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak nedavno rekao da je to s gusternom obična glupost i da neće biti problema jer će se uskoro izmijeniti zakon pa će se gusterne smjeti graditi na poljoprivrednom zemljištu – rekao nam je redatelj Antun Vrdoljak, otac Ivane Višnjić. Objašnjenje zašto su gradili mimo zakona od Ivane i Gorana nismo uspjeli dobiti.

– Goran trenutačno nije doma (u Los Angelesu je, nap. a.) jer snima u Kanadi, a Ivana, kao što znate, ne komunicira s hrvatskim novinarima. Lakše ćete dobiti izjavu od pape nego od njih dvoje – rekao nam je Antun Vrdoljak. Zanimljivo, bespravnu gradnju je sasvim slučajno otkrio francuski novinar Gérard Beaudu.

Lutao pa prijavio

– On već godinama ljetuje na Hvaru u koji je zaljubljen. Lutajući lani otokom, Beaudu se zgranuo nad tim betonskim ruglom pa je pozvao inspektore – doznajemo od našeg izvora.

Iako smo iz službenih izvora doznali da je Ivana Višnjić 14. srpnja 2011. dobila dozvolu za “dogradnju i nadogradnju” stare kućice od 24 kvadrata koja je sagrađena prije 1968. pa građevinska dozvola nije ni potrebna, ipak je pitanje je li nova kuća potpuno legalna.

Naime, i sam Ivanin otac priznao nam je da su kuću počeli graditi prije dvije godine, dakle godinu prije nego što su za takvo što dobili dozvolu.

>>U našem kalkulatoru izračunajte si naknadu za legalizaciju objekta

Komentara 37

NL
NLF
08:46 17.10.2012.

Da su napravili do 27 m3 na parceli gdje je kuća sa dozvolom sve bi bilo u redu, ali takvima očito ništa nije dovoljno...

BB
brle brkić
08:59 17.10.2012.

toliko o međugeneracijskoj solidarnosti dok jedni ruše drugi nemaju ni za kruh.

EN
EndemskaVrsta
08:45 17.10.2012.

Nema Amerike koja će iskorijeniti matanovski mentalitet! Mižerija u srcu i duši ostaje mentalitetska sirotinja koliko god se obogatila... to je sindrom, a ne simptom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije