Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sad je i službeno

Ivan Radić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Osijeka: Grad trebamo vratiti tamo gdje pripada

Predstavljanje kandidata HDZ-a za gradonačelnika Osijeka
Foto: Suzana Lepan Štefančić
1/6
07.03.2021.
u 12:51

Rođeni je Osječanin, gdje je i studirao, sebe je opisao kao upornu osobu koja ne odustaje i ne boji se velikih i teških utakmica, a istaknuo je i kako "zna što znači raditi u realnome sektoru i boriti se za plaće"

Sada je i službeno - mladi Ivan Radić (33) kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Osijeka, a u kampanju će pod sloganom "Nova energija".

– Dok su drugi grabili naprijed, Osijek je, četvrti grad po veličini, gubio svoju snagu, gubio svoju moć i svoj utjecaj. Naiconalno smo, nažalost, postali gotovo nebitni. Pogledajte samo sve tablice uspješnosti, od povlačenja sredstava iz EU fondova, preko Smart City tehnologije, do pedagoških standarda – nema nas apsolutno nigdje u vrhu Republike Hrvatske. Nemamo spremne projekte, grizu nas komarci, muči nas ambrozija, i mislim da je vrijeme da pokušamo to promijeniti, prestanemo tražiti krivce i preuzmemo mi odgovornost – poručio je Radić.

Rođeni je Osječanin, gdje je i studirao, sebe je opisao kao upornu osobu koja ne odustaje i ne boji se velikih i teških utakmica, a istaknuo je i kako "zna što znači raditi u realnome sektoru i boriti se za plaće".

– A vjerujte mi, znam i kako je to biti u političkom ringu. Odrastao sam sa svojom ekipom na osječkim ulicama i znam uistinu svaki dio našega grada. Spreman sam dati svu svoju snagu i biti jedan od kotačića da Osijek vratimo na mjesto koje mu pripada, uz bok razvijenim srednjoeuropskim gradovima – nastavio.

 

Scenografija za predstavljanje bio je zapušteni prostor nekada velike tvornice OLT – Osječke ljevaonice željeza i tvornice strojeva. Osječko-baranjska županija pokrenula je nedavno pozamašan projekt revitalizacije tog kompleksa koji se prostire na gotovo šest hektara, a nalazi se praktički u širem središtu grada.

Iako će predizborni program naknadno predstaviti, Radić je iznio par naznaka.

– Želim da se zna gdje ide svaka kuna javnog novca, kao što je to učinio Bjelovar. Želim podići razinu povlačenja EU i nacionalnih sredstava, kao što to čini godinama Zadar, ili u posljednje vrijeme Šibenik. Nemam problema niti učiti, niti primijeniti modele koji su uspjeli u drugim gradovima, a za kojima u tim modelima, nažalost, zaostajemo. No, za ono što čini razliku, za velike strateške projekte, mi moramo izaći izvan okvira gradskog proračuna, a to su europska i nacionalna sredstva, kao i projekti Županije, i sve nam je to na raspolaganju kao nikada do sada – kazao je Radić, dodavši kako je "otvoren za sve".

Naglasak je, pak, bio na "vertikali prema Vladi RH", a u tu svrhu, u OLT-u su u nedjelju sjedili i ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te župan Ivan Anušić.

– Tu sinergiju, tu vertikalu koju u ovome trenutku imamo, moramo iskoristiti. Činjenica je da grad Osijek stagnira, ali činjenica je da može i mora biti predvodnik gospodarskog, sportskog, kulturnog, znanstvenog života istoka Hrvatske – kazao je župan Anušić, ponudivši Radiću svoju pomoć i iskustvo.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Stariribar
Stariribar
22:21 07.03.2021.

Glasajmo za HDZ i neće nas gristi komarci, pojest će nas vukovi.

DO
DOMOBRAN
19:01 04.05.2021.

Što ste dalje od Osijeka, to bolje za Osijek.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:19 07.03.2021.

izlazim samo na drugi krug glasati protiv hdz-a ... naravno ako njihov kandidat uopće dođe do drugog kruga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije