Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevremeni izbori

Nezavisni Kovačić pobijedio u Omišu: Narod zna razaznati one koji rade za njih

Ivan Kovačić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
09.03.2015.
u 10:18

Kovačić je dobio preko 59% glasova, a drugi je HDZ-ov kandidat Mijo Mimica s 31% glasova

Nezavisni Ivan Kovačić opet je gradonačelnik Omiša. Ovoga puta građani su ga izabrali u prvom krugu, a zahvaljujuči devetoro vijećnika u Gradskom vijeću ima apsolutnu većinu pa su pred njim dvije manje stresne godine na čelu grada na ušću Cetine no što je to bilo do sada. Kovačić je dobio preko 59% glasova, a drugi je HDZ-ov kandidat Mijo Mimica s 31% glasova. Kovačić je nakon izbora izjavio kako je sve ovo bilo nepotrebno.

– Glup zakon, uzaludan trošak, propali su nam projekti – prva je njegova izjava koju je sinoć dao za Radio Split.

Ivan Kovačić oglasio se i na svom Facebook profilu gdje je zahvalio glasačima i istaknuo kako nisu svi političari isti.

– Ovo je snažna poruka svima da narod zna razaznati one koji rade za njih od onih koji rade isključivo u svom interesu – napisao je Kovačić na Facebooku.

U Gradu Hvaru u drugi krug idu SDP-ov kandidat Rino Budrović za kojeg je glasovalo 41% birača i HDZ-ov Jurica Miličić s 25% glasova. U Gradskom vijeću Hvara SDP i HDZ dobili su po 3 viječnika, dva mjesta su zauzeli nezavisni vijećnici s liste Frane Žuvele, a po jedno, nezavisna Nada Jeličić, nezavisni Drago Carić, nezavisna Aleksandra Borčić, Živi zid i HSS. Novom gradonačelniku, ma tko on bio. neće biti lako.

Milna ide u drugi krug izbora. Anamaria Rošin, kandidatkinja HDZ-a dobila je najviše glasova, gotovo 35%, a dosadašnji načelnik Općine SDP-ovac Frane Lozić 19%. U drugi krug se provukao kroz "iglene uši" jer je trećeplasirana Katica Buzolić dobila samo tri glasa manje od njega.

– Ponosna sam na svaki glas koji sam dobila. Milnari, kao i ostali stanovnici Općine zdušno su pokazali da im je dosta Frane Lozića i SDP-a te da su spremni za promjene. Zahvaljujem svima, ovo mi je snažan podstrek za drugi krug, u kojem očekujem pobjedu – poručila je Rošin.

U Općinskom vijeću Milne HDZ je dobio 3 vijećnika, po dva imaju SDP i nezavisna lista Katice Buzolić, a po jedno mjesto dobili su HSS, A-HSP, HNS-LD i nezavisni Antonio Restović.

>> Vlahušić i Franković idu u drugi krug. Pogledajte ostale rezultate!

Komentara 2

DU
Deleted user
16:21 09.03.2015.

Vidite kako se moze bez SDP a i HDZa

Avatar StudentZG
StudentZG
16:11 09.03.2015.

Svaka čast ljudima iz Omiša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije