Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traje istraga

Istražuju se poslovi bivšeg načelnika Presečkog

petrovsko
MATIJA TOPOLOVEC/PIXSELL
04.03.2010.
u 16:56

Javili su nam se mještani kojima su trn u oku četiri nove grobnice, od kojih su neke u vlasništvu obitelji bivšeg načelnika Željka Presečkog

Nakon što je na posljednjim lokalnim izborima načelnik Općine Petrovsko Željko Presečki izgubio čelno mjesto u općini, zaredale su protiv njega prijave zbog sumnje da je bilo nepravilnosti u radu dok je obnašao vlast. Ogorčeni pojedinci išli su tako daleko da su prijavu slali na adresu USKOK-a, no USKOK je to proslijedio zagorskim kriminalistima. Policija je na vrata Općine pokucala lani sredinom prosinca.

Kriminalistička obrada

Kako nam je potvrdio glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar, predmet kriminalističke obrade je poslovanje Općine tijekom nekoliko proteklih godina. Nikakve dodatne informacije policija ne želi otkriti jer je istraga u tijeku. U našu redakciju javili su se mještani kojima su trn u oku četiri nove grobnice na mjesnome groblju u Petrovskom, od kojih su neke u vlasništvu obitelji bivšeg načelnika. Kako u Općini ne postoji nikakva dokumentacija o grobnicama, smatraju da su plaćene novcem iz općinskog proračuna. Novi načelnik Ivan Šanjug rekao nam je kako je Općina sklopila ugovor o koncesiji s Obrtničkom radionicom Posljednja počast o obavljanju komunalne djelatnosti i pogrebnih poslova. Prema tom ugovoru, 40 posto tih prihoda vlasnik obrta trebao je uplaćivati u proračun.

– Sva dokumentacija koju je policija pronašla u Općini izuzeta je i predmet je obrade. Usto, Općina je, prema ugovoru, trebala nadzirati obavljanje usluga za koje se dala koncesija te kontrolirati uplate u proračun na temelju obavljenih radova, poput ukopa, gradnje okvira i drugih građevinskih radova na groblju – kaže Šanjug. Vlasnik obrta u međuvremenu je umro, a obrt je preuzela njegova supruga, koja nam je rekla kako ona o svemu tomu ne zna ništa.

Izuzeti spisi

Kako doznajemo, navodno nije sporno samo nekoliko grobnica, već njih čitav niz. Istraga se proširila i na druge poslove, poput gradnje javne rasvjete te uplate mještana koji su sufinancirali asfaltiranje cesta u općini.

– Izuzeti su svi blagajnički zapisi. Ova situacija koči razvoj – ističe načelnik Šanjug. A koliko je te je li uopće oštećen općinski proračun, pokazat će istraga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije