Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istekao rok glogoškom

Klemm: Glogoški se iz kuće u Zaprešiću iselio još prije Uskrsa

Glogoški Zaprešić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
07.04.2015.
u 17:45

– Prestali su dolaziti prije uskrsnih praznika – kazao je Josip Bogunović.

Istekao je rok koji je ministar branitelja Predrag Matić dao udruzi stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine na čijem čelu je Đuro Glogoški da izađu iz kuće u Zaprešiću gdje su spavali tijekom prosvjeda ispred Ministarstva branitelja, a dodijeljena im je za boravak branitelja iz udaljenih dijelova Hrvatske dok su na liječenju u Zagrebu.

Matić je zadnjeg dana ožujka poslao priopćenje u kojem je obavijestio Glogoškog da raskida sporazum potpisan s njegovom udrugom u kolovozu 2007. godine. U pismu je Matić zamolio Glogoškog da se do danas (utorka, 7. travnja) "kuća u Zaprešiću oslobodi od osoba i osobnih stvari u vlasništvu Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i njezinih članova".

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, kaže pak kako je Đuro Glogoški iz kuće u Zaprešiću iselio još prije Uskrsa.

– Glogoški se već iselio: Ministar je stopostotnim invalidima priuštio da nemaju sretan Uskrs, već prije Uskrsa su ga iselili. Hrvatski branitelji stopostotni invalidi su koristili tu kuću kako bi se liječili od gospodina Matića – rekao je Klem, pišu 24sata. Klemm je optužio ministra Matića da je znao da Glogoški već iselio iz kuće, a upitan zašto ranije nisu objavili da Glogoški više nije u kući, odgovorio je da su htjeli vidjeti kako će se Ministarstvo ponašati.  

Glogoški sad, navodno, spava u hotelu.

Susjedi o kući za branitelje: 'Već nekoliko dana ovdje nema nikoga'

U kući u Zaprešiću danas nema nikoga iz udruge na čijem čelu je Đuro Glogoški. Kako doznajemo od susjeda Josipa Bogunovića ranije su znali po noći doći s nekoliko automobila te bi prespavali i otišli. – Prestali su dolaziti prije uskrsnih praznika, a zadnjih nekoliko dana nema nikoga u kući – rekao nam je Bogunović. Ministar branitelja Predrag Matić jučer je kazao da nikoga neće izbacivati iz kuće u Zaprešiću.

– Glogoški nije nasilno deložiran iz šatora pa neće biti ni iz kuće. Koliko god se neki nadali predstavi, neće je biti – kazao je u ekskluzivnom intervjuu Večernjem listu pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević. Dodao je da je sporazum koji je potpisala Jadranka Kosor 2007. godine o dodjeljivanju kuće bio dobar, ali da nitko nije predvidio "da bi moglo doći do zlouporabe".

– Naša je logika bila da Ministarstvo ne mora kao kobac nadgledati nešto što je vezano uz najteže ratne veterane. Mislim da je Đuro Glogoški svojim postupkom narušio povjerenje stopostotnih invalida u sebe, ali i javnosti jer je vladalo uvjerenje da invalidi spavaju u šatoru i to je bila jedna od točaka pritiska na Vladu – rekao je Glavašević.

>>Bojan Glavašević: Ne bih želio da Đuro Glogoški doživi sudbinu Mirka Čondića

>>Branitelji koji traže smjenu ministra Matića kod kardinala Bozanića

>>Matić o Glogoškom: Nikoga nećemo izbacivati iz kuće u Zaprešiću

Komentara 78

DU
Deleted user
13:46 07.04.2015.

da nisu možda otišli provaliti u neku drugu kuću...?

Avatar ikebana5
ikebana5
14:12 07.04.2015.

Naredila sredisnjica da se sklone iz kuce, vidjeli su da im je Glogoski poceo opasno narusavati ugled.

KA
kamatar
16:12 07.04.2015.

HDZ i njihovi domorodni uhljebi su od Domovinskog rata napravili biznis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije