Naslovnica Vijesti Hrvatska

Klemm: Glogoški se iz kuće u Zaprešiću iselio još prije Uskrsa

– Prestali su dolaziti prije uskrsnih praznika – kazao je Josip Bogunović.
07. travnja 2015. u 17:45 78 komentara 7911 prikaza
Glogoški Zaprešić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Istekao je rok koji je ministar branitelja Predrag Matić dao udruzi stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine na čijem čelu je Đuro Glogoški da izađu iz kuće u Zaprešiću gdje su spavali tijekom prosvjeda ispred Ministarstva branitelja, a dodijeljena im je za boravak branitelja iz udaljenih dijelova Hrvatske dok su na liječenju u Zagrebu.

Matić je zadnjeg dana ožujka poslao priopćenje u kojem je obavijestio Glogoškog da raskida sporazum potpisan s njegovom udrugom u kolovozu 2007. godine. U pismu je Matić zamolio Glogoškog da se do danas (utorka, 7. travnja) "kuća u Zaprešiću oslobodi od osoba i osobnih stvari u vlasništvu Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i njezinih članova".

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, kaže pak kako je Đuro Glogoški iz kuće u Zaprešiću iselio još prije Uskrsa.

– Glogoški se već iselio: Ministar je stopostotnim invalidima priuštio da nemaju sretan Uskrs, već prije Uskrsa su ga iselili. Hrvatski branitelji stopostotni invalidi su koristili tu kuću kako bi se liječili od gospodina Matića – rekao je Klem, pišu 24sata. Klemm je optužio ministra Matića da je znao da Glogoški već iselio iz kuće, a upitan zašto ranije nisu objavili da Glogoški više nije u kući, odgovorio je da su htjeli vidjeti kako će se Ministarstvo ponašati.  

Glogoški sad, navodno, spava u hotelu.

Susjedi o kući za branitelje: 'Već nekoliko dana ovdje nema nikoga'

U kući u Zaprešiću danas nema nikoga iz udruge na čijem čelu je Đuro Glogoški. Kako doznajemo od susjeda Josipa Bogunovića ranije su znali po noći doći s nekoliko automobila te bi prespavali i otišli. – Prestali su dolaziti prije uskrsnih praznika, a zadnjih nekoliko dana nema nikoga u kući – rekao nam je Bogunović. Ministar branitelja Predrag Matić jučer je kazao da nikoga neće izbacivati iz kuće u Zaprešiću.

– Glogoški nije nasilno deložiran iz šatora pa neće biti ni iz kuće. Koliko god se neki nadali predstavi, neće je biti – kazao je u ekskluzivnom intervjuu Večernjem listu pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević. Dodao je da je sporazum koji je potpisala Jadranka Kosor 2007. godine o dodjeljivanju kuće bio dobar, ali da nitko nije predvidio "da bi moglo doći do zlouporabe".

– Naša je logika bila da Ministarstvo ne mora kao kobac nadgledati nešto što je vezano uz najteže ratne veterane. Mislim da je Đuro Glogoški svojim postupkom narušio povjerenje stopostotnih invalida u sebe, ali i javnosti jer je vladalo uvjerenje da invalidi spavaju u šatoru i to je bila jedna od točaka pritiska na Vladu – rekao je Glavašević.

>>Bojan Glavašević: Ne bih želio da Đuro Glogoški doživi sudbinu Mirka Čondića

>>Branitelji koji traže smjenu ministra Matića kod kardinala Bozanića

>>Matić o Glogoškom: Nikoga nećemo izbacivati iz kuće u Zaprešiću

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Florian Geyer
  Florian Geyer:

  da nisu možda otišli provaliti u neku drugu kuću...?

 • Avatar ikebana5
  ikebana5:

  Naredila sredisnjica da se sklone iz kuce, vidjeli su da im je Glogoski poceo opasno narusavati ugled.

 • kamatar:

  HDZ i njihovi domorodni uhljebi su od Domovinskog rata napravili biznis.