Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škola u oblacima

Ispravljaju ili uče za bolje ocjene uz digitalne nastavnike

Škola u oblacima
08.04.2019.
u 06:00

Gradivo svih predmeta prati školski kurikul koji je za osnovne škole ujednačen u cijeloj Hrvatskoj

S ciljem lakšeg svladavanja školskog gradiva, na jednostavan način koji je razumljiv djeci, a sve iz udobnosti njihova doma, pokrenuta je nova online platforma “Škola u oblacima”. Riječ je svojevrsnom novom pristupu instrukcijama, ali i ponavljanju gradiva, dodatnom učenju i usavršavanju. Za sada je platforma namijenjena učenicima osnovnih škola, a od jeseni će biti i za srednjoškolce i studente.

U grupi najviše pet učenika

Novu platformu koja prati školski kurikul, ali i nove digitalne sadržaje koji se primjenjuju u školama, pokrenuli su Krunoslav Bodružić i Marina Baklaić, a sve kako bi učenicima diljem Hrvatske na pristupačan i interaktivan način omogućili isti način podučavanja i razumijevanja sadržaja koji za trajanja nastave nisu uspjeli svladati.

Naime posjetom na stranicu učenicima se pruža nekoliko mogućnosti - biraju predmet koji žele učiti, svladati ili ponoviti, a istodobno se nalaze u virtualnoj učinioci s najviše pet učenika iz istog razreda kojima je potrebna pomoć iz određenog gradiva.

Predavanja drže edukatori, uglavnom mladi nastavnici koji su tek završili studij i pripremaju se za ulazak u obrazovni sustav, a tijekom jednosatnog predavanja svaki učenik može postavljati pitanja ili tražiti pojašnjenja. Logiranje u sustav se plaća i to mjesečno, a učenik dva puta tjedno ima predavanja ili instrukcije unutar sustava, te uvježbava potrebno gradivo. Štoviše, učenici mogu birati i opciju dodatne pomoći u učenju te s edukatorima u online okružju ponavljaju gradivo, budući da je ono za sve osnovnoškolce ujednačeno, a obuhvaća sve nastavne predmete.

– Djeca putem online platforme imaju mogućnost istodobno komunicirati (glasovno ili chatom), imati vizualni kontakt s edukatorom preko web-kamere te na radnoj površini rješavati zadatke kao u svojoj bilježnici, uz mnogo dodatnih mogućnosti i mnogo zabave.

Grupe ”Škole u oblacima” nisu veće od tri do pet učenika i tako su posebno posvećene organiziranju edukacija prilagođenih osobnim potrebama i predznanjima svakog učenika, što osigurava brzo napredovanje i dobre rezultate u učenju – poručili su tako kreatori ove edukativne platforme.

Mladi nastavnici- edukatori

Učenici koji se prijavljuju na edukacije mogu birati između nekoliko ponuđenih grupa poput “Vitaminske grupe” koja je namijenjena učenicima petih i šestih razreda osnovne škole i sastoji se od najviše pet učenika kojima se nudi mogućnost spajanja na platformu tri puta tjedno u dogovorenom rasporedu grupe, dok su “Male Vege” instrukcije osmišljene kao pomoć učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole, kao dobar temelj znanja.

– U „Školi u oblacima“ poučava kompetentna i visoko motivirana ekipa profesora, učitelja i dječjih psihologa koji redovito prate razvoj struke. Edukatori aktivno sudjeluju na stručnim skupovima, „webinarima“ i konferencijama u zemlji i inozemstvu te se tako razvijaju u odnosu s djecom. Nit vodilja pri pokretanju “Škole u oblacima” bila nam je da djeci u Hrvatskoj ponudimo suvremen i tehnološki napredan program koji će im znatno olakšati učenje i svladavanje školskog kurikuluma na zabavan i jednostavan način – poručio je tako Krunoslav Bodružić, jedan od pokretača “Škole u oblacima”.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:22 08.04.2019.

Jesenti milu bigulicu, kaj su to digitalni nastavnici? Kao laiku meni se čini da su to moderni i progresivni učitelji i učiteljice koji su se dobrovoljno "binarizirali", tj. pretvorili u bezbroj nula i jedinica te sad funkcioniraju na neki odd pogonskih (operacijskih) sustava što ih je "kreirala" naša informnatička genijalka Divjak dr. Blažica? To mišljenje ne mora biti točno. Zato mislim da bi nam točnu definiciju digitalnog nastavnika možda mogao dati dr. Blažičin stranački šef Vrdoljak Ivek. Ako on nije vrhunski politički stručnjak za prosvjetu, onda zbilja ne znamo tko bi to bio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije