Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
151 pripadnik

Ispraćen 23. kontingent Oružanih snaga u operaciju ISAF u Afganistanu

Drago Lovrić
Foto: MORH
04.03.2014.
u 14:56

U kontingent se ubraja i 23 pripadnika OSRH koji se već nalaze u operaciji u Afganistanu.

U  vojarni 91. zrakoplovne baze "Pukovnik Marko Živković" na zagrebačkom Plesu danas je održan svečani ispraćaj 23. kontingenta Oružanih snaga RH u operaciju ISAF u Afganistanu. U misiju odlazi 151 pripadnik OSRH,  te 22 pripadnika Oružanih snaga Crne Gore.

 U kontingent se ubraja i 23 pripadnika OSRH koji se već nalaze u operaciji u Afganistanu.

"Vi ste jedan od zadnjih kontingenata koje Republika Hrvatska upućuje u Afganistan jer tijekom ove godine operacija ISAF završava. Za očekivati je nastavak operacije Resolute Support, u kojoj očekujemo da ćemo nastaviti sudjelovati u izmijenjenim zadaćama ", naglasio je , načelnik Glavnog stožera OSRH i ujedno izaslanik ministra obrane,  general zbora Drago Lovrić. Svima je poželio puno uspjeha u provedbi zadaća, te dodao kako od svih pripadnika očekuje da i dalje iskazuju odgovornost, profesionalnost te pružaju pomoć afganistanskom narodu.

Zapovjednik 23. HRVCON-a brigadir Mijo Validžić istaknuo je da pripadnici odlaze u operaciju u kojoj su njihovi prethodnici dosad bili prepoznati po profesionalnosti i uspješnom izvršavanju zadaća u multinacionalnom okruženju te naglasio da se to očekuje i od ovog kontingenta.  U 23. hrvatskom kontigentu sudjeluje i devet žena te dva pripadnika MUP-a.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar EI Indio
EI Indio
15:22 04.03.2014.

a sledeći u Ukrajnu

DU
Deleted user
16:10 04.03.2014.

Od zrtve,postadosomo agresorska zemlja,ni je nas dzabe amerika "oslobodila" od one "trule" Jugoslavije,sve se vraca,sve se placa……...

SK
sladja_kava
15:04 04.03.2014.

Ispraćen 23. kontingent Oružanih snaga u operaciju ISAF u Afganistanu ps:ma mi smo profesionalniji od engleza frncuza i amera jer imamo vecu vojnicku tradiciju!hihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije