Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji projekta
Povratak na članak

Ispod Pelješkog mosta moći će proći cijela flota

Nova, jeftinija varijanta projekta isplativija je od prethodne, a gabariti zadovoljavaju zahtjev BiH za plovidbom brodova.

Komentari 93

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
17:11 26.01.2014.

I gle čuda, veli članak da su kukuriku lagali. Pa nije valjda. A svugdje na svijetu se grade mostovi jer su najjeftiniji za graditi i ordržavati, a mi trebamo studiju.

VL
ZM
zmik
16:47 26.01.2014.

Koliko se sjecam kokosja koalicija je, kad je dosla na vlast, ismijavala projekat gradnje Peljeskog mosta i nazivala ga megalomanskom budalastinom HDZ-a.

VL
Avatar katarina_26
katarina_26
17:35 26.01.2014.

A najjača mi je izvjesna novinarka i voditeljica HRT-a Tončica Čeljuska. Naime, neki dan gledala njenu emisiju vezanu za Pelješki most, i žena reče; da u konačnici i BiH bude zadovoljna visinom mosta, kao zbog uplovljavanja u bosanske luke?!?! Samoamo nije navela kako se zovu te bosanske luke

VL
Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
18:34 26.01.2014.

Dežurni kočničari panhrvatskog progresa i dalje djeluju ! Ovo je prigoda podsjetiti starije, a upoznati mlađe da je autocesta ZG - ST započeta još davnih sedamdesetih prošloga vijeka (zaustavljena kod Karlovca), a da je tada drug Račan u Skupštini SFRJ, bio jedan od žeščih zagovaratelja prekidanja radova odnosno zaustavljanja gradnje autoceste prema Splitu, te citiram Račana:"...davanja hitnog prioriteta, (čitaj: preusmjerenja novca) daleko pametnijoj investiciji autocesti ZG - BG, koja će puno bolje učvrstiti bratsvo i jedinstvo..." Ovo drugovi iz SDP-a ne mogu negirati ??? Nastankom Hrvatske države i dolaskom na vlast, stari lisac se odmah premetnuo pa mu je najednom postalo najvažnije nastaviti graditi autocestu protiv koje se žučno borio!

VL
Avatar katarina_26
katarina_26
17:07 26.01.2014.

Sve priče o megalomanskom projektu HDZ-a o Pelješkom mostu kokošije koalicije na čelu s pametnim Milanovićem nemaju veze sa zdravim razumom, a kamo li sa logikom. Koliko Hrvatska godišnje mora uplatiti u fond EU? 600 milijuna eura! Dakle, ako uplaćujemoujemo 600 milijuna eura u fond, a Milanović i ekipa baljezgaju da je Pelješki most megalomanski projekt, i ne samo da su trubili u hrvatskoj, nego i danas trube i pristaju na izmijenjeni projekt tj. jeftiniji Pelješki most, a uplaćujemo 600 milijuna eura u fond. To su dakle više nego dva Pelješka mosta! Tko je onda tu lud i budala?!

VL
Avatar bumbo
bumbo
19:21 26.01.2014.

Čekajte. Nemre to tak. A kaj bo kad doplovi ploveća džamija kak bu ona stigla do Neuma.

VL
Avatar Django
Django
17:38 26.01.2014.

Nije SDP stopirao most zbog neznanja, nego zato da uspori integraciju Hrvatske. Isto su učinili kada su stopirali gradnju autoceste prema Splitu. Zakočili su nas dvije godine, a kad su shvatili da gube na izborima onda su nastavili gradnju kako bi zavarali narod. A što se mosta tiče, to je opet bacanje balvana pod kotače, jer oni su već dvije godine na vlasti, ako već nisu htjeli od EU tražiti sredstva za gradnju po postojećem projektu, mogli su istu ovu proceduru pokrenuti već i ranije. Ovako, a to već najavljuju, izgubili smo još dvije godine.

VL
Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
17:25 26.01.2014.

- Tako će ispod Pelješkog mosta, kažu naši sugovornici, moći odjednom proći cijela flota brodova, samo je upitno gdje - upitno je gdje će naći flotu. Valjda stalno dolaze u Bosnu, glede posjeta

VL
CA
canajrasim
16:24 26.01.2014.

Most bo trebao imati 4 trake i ispod visecu traku za pjesake i jednu za bicikliste. Sve drugo je promasaj.

VL
Avatar germanikus
germanikus
19:21 26.01.2014.

Ako sam dobro shvatio onda će moći prolaziti i bosanski nosači aviona......hajde neka sad se komšije iz Sarajeva više nemaju razloga odupirati gradnji mosta!

VL
UF
ufrm
18:13 26.01.2014.

Politicari koji su tada otkupili zemljiste oko mosta po simbolicnim cijenama preko noci ce postati bogatasi ako vec nisu.

VL
ZA
Zagrebas
17:19 26.01.2014.

Kada je SDP bio protiv Pelješkog mosta samo zato jer ga je predložio HDZ je zapravo bio u krivu? Čudnog li čuda, mislio sam da Partija ne moze pogriješiti. Ljudi, na idućim izborima pamet u glavu, treba izbaciti i SDP SDP i HDZ. Govoreći o njima, jučer sam naletio na nešto vrlo zanimljivo jer se dogodilo u petak kad je SDP-ov zakon pao u Saboru: 'Što se tiče situacije oko kvoruma, jednoznačno se pokazalo da Vlada nema parlamentarnu većinu, nema 77 ruku. Očito je vrijeme da se ide po novi legitimitet građana ove zemlje, rekla je Vesna Pusić (HNS). ' http-vijesti-hrt-hr-premijerka-vladajuca-vecina-je-stabilna

VL
BA
barbaizamerike
19:26 26.01.2014.

biti ce toliko velik da ce sva bosna moci proci ispod njega

VL
AS
ante_slavonac
21:22 26.01.2014.

Sada se javljaju budale koje su bombardirale Dubrovnik govoreći kako nemamo "leba".Komšijama je krivo da više nemaju ekskluzivno pravo na krađu .To što naši kradu i poslije tolikih godina ,dokaz je koliko je Hrvatska zaista bogata.Šalu na stranu i nekaka se konačno počne s radovima.

VL
PR
propalismoFranjoskroz
21:19 26.01.2014.

jedno je sigurno,bit će to most koji je imao najviše svečanosti otvaranja radova u povjesti mostogradnje.Sad očekujem da Milanović prije sljedećih izbora opet svećano otvori radove,a kakva smo država možda ga i Sanader svećano pusti u promet.....dvaput

VL
KA
kajinx
19:25 26.01.2014.

Hvala Alahu, sada će naša flota moći uploviti u naše luke.

VL
DU
Deleted user
20:15 26.01.2014.

Hvala Bogu da je tako! Vec sam mislio da ce cijela flota bosanskih nosaca aviona i bojnih brodova morati potraziti novu ratnu luku! Ovako ce ipak moci ostati stacionirani u Neumu! Nemojmo zaboraviti da je ta izuzetno jaka i moderna flota garant i nase sigurnosti! Svi znamo iz proslosti da se niti jedan agresor nece usuditi napasti zemlju (u ovom slucaju Hrvatsku) koja ima tako mocne susjede koji posjeduju tako sofisticiranu i jaku flotu (u ovom slucaju BiH) i koji ne bi casili ni casa stati u obranu susjeda (u ovom slucaju Hrvatske). Ako pogledamo samo vatrenu snagu bojnog broda "Mujo" onda cemo vidjeti da je njegova udarna mog veca od udarne moci cijele nase ratne mornarice. A kada se tek dignu lovci sa nosaca aviona "Haso"..... Hej, svaki neprijatelj ce najkasnije tada prokleti dan kada se usudio pritisnuti obarac protiv nas!!!!

VL
DU
Deleted user
21:12 26.01.2014.

Koliko je gospoda pokrala mogli smo napravit Zlatni most i tunel !

VL
Avatar puky
puky
20:32 26.01.2014.

... cijela bosanska flota može proći ispod moje kare koliko je velika (ne kara već flota) ... čija će flota ploviti ispod Mosta Domovinske cjelovitosti ? ... strava ...

VL
AP
apolon
21:51 26.01.2014.

No , naslov članka nije nipošto slučajan...meni baš nije sasvim jasan razlog (ali naslućujem igru) žestokog protivljenja gradnje Pelješkog mosta nekih političara iz BiH primjerice Ševala Kovačevića -predsjednika pomorskog društva BiH.Možda taj čovjek ima skriven afinitet ili pak, žarku želju...ima skriven afinitet ili pak, žarku želju... postati Admiralom??

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.