Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Ispalio 10 hitaca prema vlasniku kuće i otišao sa 50.000 maraka

\'zatvor_pxl_sla_140311\'
PIXSELL
30.05.2011.
u 09:44

Na suđenju za ubojstvo iz koristoljublja na Županijskom sudu u Osijeku Vasić nije bio jer već služi 9,5 godina zatvora u Sremskoj Mitrovici za jedno drugo teško kazneno djelo

Na deset godina zatvora nepravomoćno je osuđen Marko Vasić jer je, kako se tereti, ubio D. K. iz Darde, vlasnika kuće u koju je nasilno ušao tražeći novac. Vasić je jedan od trojice maskiranih i naoružanih muškaraca u vojnim odorama koji su kobnog 5. listopada 1997. oko 21 sat upali u dom nesretnog D. K. Tko su bili Vasićevi "kompanjoni", ni danas se ne zna. Prijeteći, zatražili su sav novac koji ima. Vlasnik je to odbio, a prema njemu je tada iz "škorpiona" ispaljeno deset metaka. Tri su ga pogodila, na mjestu je preminuo. Upravo se Vasića tereti da je ispalio smrtonosne hice.

No, D.K. se branio pa je iz svog pištolja ispalio šest metaka i tako ranio napadača. Istražitelji su potom DNK analizom nađenih tragova i usporedbom s krvlju Vasićeve majke utvrdili da je optuženi bio u kući. Na podlaktici danas ima tragove rane, no tvrdi da mu je iz rata.

Napadači su iz kuće odnijeli 50.000 tadašnjih njemačkih maraka koje su pronašli iza ormara. U trenutku tragedije u kući je bila i vlasnikova 16-godišnja kći, koja se uspjeli oteti lopovima i skriti ispod stepenica.

Na suđenju za ubojstvo iz koristoljublja na Županijskom sudu u Osijeku Vasić nije bio jer već služi 9,5 godina zatvora u Sremskoj Mitrovici za jedno drugo teško kazneno djelo. Hrvatska je četiri godine uzalud tražila njegovo izručenje pa mu je u ožujku počelo suđenje u odsutnosti.

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
10:30 30.05.2011.

naoružanih muškaraca u vojnim odorama koji su kobnog 5. listopada 1997. oko 21 sat upali u dom nesretnog D. K. Tko su bili Vasićevi \"kompanjoni\", ni dan danas sud to nije nimalo interesiralo neče da kaže i bog te veseli .. Nije išao ni sa trikom dobit češ manje daj priznaj tko su i ostale ubojice pljačkaše da ne stoji ljaga na svim škorpionima \" potom da su plajačakaši i ubojice... Ali ti si krao a kome si sve dao prizna veselo; sve sam dao Sanaderu evo odmah i bez problema se zna koga da se zatvara familiju malteretira .. Ali u škorpione se nesmije da dira .. Primjer pravosuđa RH. \" Zna se\" da se nezna ! ZUna se da se nesmije !

MO
mozel
15:15 30.05.2011.

Moj sud je zub za zub oko za oko.Da se to tice pravih ludi nebi on hodo niti bi sluzio zatvorsku kaznu,jer nije dostojan da zivi i treba umrijeti kao sto je umrla i njegova zrtva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije