Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNA PRESUDA

Iskoristila psihički bolesnu ženu za koju se brinula i ukrala joj više od 90 tisuća kuna

Ruke starije žene - ilustracija
Pixabay
16.11.2021.
u 16:26

Sutkinja je 44-godišnjakinju zbog prijevare osudila na godinu dana uvjetnog zatvora uz obvezu da prevarenoj ženi novac vrati u roku od tri godine od pravomoćnosti presude.

Žena (44) iz područja Vrbovca pravomoćno je osuđena jer je psihički bolesnoj ženi smještenoj u njezinoj udomiteljskoj obitelji uzela 91.100 kuna.

Sutkinja je 44-godišnjakinju zbog prijevare osudila na godinu dana uvjetnog zatvora uz obvezu da prevarenoj ženi novac vrati u roku od tri godine od pravomoćnosti presude. Znači, ona mora vratiti 91 100 kuna do kraja 2024.

Proglašena je kriva jer je, "znajući da štićenica u njezinoj udomiteljskoj obitelji raspolaže većom ušteđevinom u iznosu od 57.500 kuna, koji novac joj je povjerila na čuvanje, te da svaki mjesec prima mirovinu od 3100 kuna, kao i da ima psihičkih problema, iskoristila njezino psihičko stanje i nemogućnost samozaštite te zlorabila njezino povjerenje", piše Danica.hr. 

U pravomoćnoj presudi stoji da je "novčani iznos od 57.500 kuna uzela je i za sebe zadržala, a jednom prilikom joj priopćila kako ga je posudila jer joj je navodno bio potreban za suprugovu operaciju oka te joj to lažno predočila, a sve kako bi ista bila mirna da će joj ga uredno vratiti, iako je znala da to nije istina". 

Ona je, osim stoga, svaki mjesec s njezina računa na bankomatima pod istim izgovorom za svoje potrebe bez dozvole dizala i zadržavala njezinu mirovinu, umjesto da je  ista temeljem trajnog naloga otvorenog za tu potrebu u banci u iznosu od 2400 kuna prosljeđivana Centru za socijalnu skrb.

- Zbog toga je kod Centra nastao dug za štićenicu u iznosu od 33.600 kuna za svrhu smještaja u udomiteljstvu. Time je štićenicu oštetila za ukupan iznos od najmanje 91.100 kuna - piše u pravomoćnoj presudi.

Pravomoćno osuđena 44-godišnjakinja je kućanica sa završenom osnovnom školom, a imala je registriranu udomiteljsku obitelj, a prijavu protiv nje podnio je mjerodavni Centar za socijalnu skrb nakon što je shvatio što se događa.

VIDEO: Uoči uvođenja COVID potvrda na testiranju otkriveno 900 zaraza: "Spriječili smo veliku štetu u jednom danu"

Komentara 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
07:33 17.11.2021.

Sutkinja je 44-godišnjakinju pravu hrvaticu zbog prijevare osudila na godinu dana uvjetnog zatvora uz obvezu da redovito odlazi na thompsonove koncerte, negira međunarodno važeču presudu EU arbitraže i štuje idole plemena haške osuđene robijaše za ratne zločine i udružene zloćinaćke pothvate. Osuđenica se zaklela da sve to več redovitro obavlja bez presude.

OC
OCB
09:06 17.11.2021.

U roku 3 godine??? Pa jesu li naši suci ludi? Za 3 godine, tko živ-tko mrtav... Zašto ne u roku 3 mjeseca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije