Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AKCIJA

Uhićena bivša tužiteljica iz afere Agrokor koja se sumnjiči da je Piruški Canjugi otkrivala informacije iz istrage

Piruška Canjuga
PIXSELL
16.11.2021.
u 10:33

O uhićenjima se oglasio i MUP koji je potvrdio da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje PNUSKOK provodi  u suradnji s USKOK-om te da je riječ o saznanjima koja su proizašla iz ranije dovršenih  kriminalističkih istraživanja iz rujna 2020., odnosno travnja 2021.

Više osoba, a neslužbeno se doznaje da ih je pet, uhićeno je u najnovijoj akciji koja je pokrenuta na širem zagrebačkom području. Među uhićenima su, kako se doznaje, Mirela Alerić Puklin i Goran Puklin. Ona je bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu, a on je bio involviran u aferu Janaf.

Da su uhićeni, potvrdio je njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, no detalje oko toga zbog čega su uhićeni nije znao.

Neslužbeno doznajemo da je među uhićenima i Piruška Canjuga koja je inače jedna od optuženica u aferi Agrokor. U toj aferi optužnica je podignuta i još nije postala pravomoćna. Ona je bila s Ivicom Todorićem optužena i u tzv. aferi mali Agrokor u kojoj je u listopadu 2020. nepravomoćno oslobođena optužbe. Sada je Canjuga uhićena jer se sumnja, kako se neslužbeno doznaje, da joj je Mirela Alerić Puklin tijekom istrage za Agrokor dojavljivala informacije vezano o stanju tog spisa te drugih povezanih predmeta. Prema neslužbenim informacijama, među uhićenima je i Željko Fadljević.

Što se pak tiče Gorana Puklina, prema neslužbenim informacijama on se s još dvije osobe sumnjiči za gospodarske malverzacije povezane s Lutrijom. U jednom dijelu te priče sumnjiči se za namještanje nekih IT natječaja, a u drugom da je uzeo nekoliko tisuća kuna mita.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o nečemu što je proizašlo iz afere Janaf, gdje je Puklin bio pod sumnjom da je skrivao novac Dragana Kovačevića, bivšeg šefa Janafa, a Puklinova supruga zbog te afere dala je ostavku. Neslužbeno se doznaje da bi ova nova uhićenja mogla imati veze s malverzacijama počinjenima na štetu Lutrije. Mirela Alerić Puklin jedna je od troje tužitelja koji su radili na slučaju Agrokor, a kada se doznalo da je njezin suprug umiješan u aferu Janaf, DORH je od nje tražio očitovanje. Ona se tada javnosti obratila priopćenjem u kojem je, među ostalim, navela da svojim radnjama ni u jednom dijelu nije povrijedila dužnosti, obveze i odgovornosti postupanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika.

 – Novac koji je pronađen kod nas nije od Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već se radi o novcu mojeg muža – kazala je tada.

To je isto tvrdio i njezin suprug kojeg se sumnjičilo da je sakrio oko 4,6 milijuna kuna koje mu je dao Kovačević nakon što je doznao da će biti uhićen. Kovačević je uhićen u aferi Janaf u rujnu 2020., a u drugom kraku te afere bio je uhićen u travnju ove godine. U djelu priče u kojoj je s njim bio osumnjičen i Puklin, Kovačevića se sumnjičilo da je novac koji je ilegalno stekao odnio Puklinu da ga sakrije. Istražitelji su našli novac, Puklin se kasnije na ispitivanju u USKOK-u branio da je u torbi nosio obiteljskog mačka, a ne novac.

O uhićenjima se oglasio i MUP koji je potvrdio da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje PNUSKOK provodi  u suradnji s USKOK-om te da je riječ o saznanjima koja su proizašla iz ranije dovršenih  kriminalističkih istraživanja iz rujna 2020., odnosno travnja 2021.

– Današnjim, novim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području PU zagrebačke bit će obuhvaćeno više osoba, među kojima je jedna osoba tada obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Tijekom današnjeg dana provodit će se i dokazne radnje – priopćili su iz MUP-a.

Video: Dragan Kovačević pušten je iz pritvora u Remetincu

Komentara 66

PE
Perspektivan
09:46 16.11.2021.

Hoce li ko ostat sa ove strane zakona!?

SA
sani1
09:13 16.11.2021.

To je nama naša borba dala.

AL
AlojzVjekoslav
10:44 16.11.2021.

Jel to onaj Dragan Kovačević kod kojega su El Presoidente zvani Coco i N.G.S. zvani Ćuko jeli ribu "da se ne baci" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije