Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuski ministar obrane:

ISIL napreduje prema unutrašnjosti Libije, a cilj im je je nafta

Jean-Yves Le Drian
Foto: Reuters/PIXSELL
14.12.2015.
u 10:39

– Oni su u Sirti, proširuju teritorij na 250 kilometara obale, ali počinju i ulaziti prema unutrašnjosti s tendencijom pristupa nalazištima i skladištima nafte – rekao je

Islamska država, koja je već dobro utvrđena na libijskim obalama, počela je napredovati prema unutrašnjosti zemlje, a cilj joj je pristup izvorima nafte, rekao je francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian

– Oni su u Sirti, proširuju teritorij na 250 kilometara obale, ali počinju i ulaziti prema unutrašnjosti s tendencijom pristupa nalazištima i skladištima nafte – rekao je.

ISIL broji između dvije i tri tisuće boraca u Libiji, među kojima 1.500 u Sirti, rodnom gradu Muammara Gaddafija, 450 km istočno od Tripolija. Skupina se želi dokopati naftnih izvora, kazao je francuski ministar. Libija koja je u kaosu nakon Gaddafijeva pada, trenutno ima dva parlamenta – jedan u Tripoliju, a drugi, koji priznaje međunarodna zajednica, u Tobruku na istoku zemlje.

– Potrebno je da hitno prestanu sukobi među stranama u samoj Libiji inače će pobjednik biti Islamska država – rekao je francuski ministar obrane. Proteklog vikenda u Rimu je održan sastanak dvadesetak zemalja i međunarodnih organizacija pod supredsjedanjem Italije i Sjedinjenih Država o stanju u Libiji s kojega je pozvano na trenutačni prekid vatre i brzo formiranje vlade nacionalnog jedinstva kako bi se prekinuo kaos koji vlada u zemlji.

>>Amerikanac podnio tužbu nakon što je kamionet s logom njegove tvrtke završio u džihadističkom videu

>>ISIL objavio video svoje apokaliptične vizije bitke koja kulminira u Rimu

Komentara 18

DU
Deleted user
10:50 14.12.2015.

nafta ,oružje i dolari pokreću unosne poslove...tu i tamo se nađe i koja Toyota

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
10:52 14.12.2015.

Sponzori terorista se sada iščuđavaju vehabijskim orgijama.

FU
fullmax
10:46 14.12.2015.

Slijedeci "show" ISIS-a bit ce u Parizu I Rimu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije