Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zovu ga bijesni građani

Amerikanac podnio tužbu nakon što je kamionet s logom njegove tvrtke završio u džihadističkom videu

kamionet
Foto: Twitter
13.12.2015.
u 14:50

Riječ je o Marku Oberholtzeru , vlasniku tvrtke Mark-1 Plumbing u Texas Cityiju. On tvrdi da je Fordov trgovac preprodao njegov kamionet bez da je skinuo logo i broj telefona tvrtke.

Jedan Amerikanac podnio je tužbu nakon što se kamionet s logom njegove tvrtke pojavio u propagandnom videu džihadista, javlja Metro.

Riječ je o Marku Oberholtzeru , vlasniku tvrtke Mark-1 Plumbing u Texas Cityiju. On tvrdi da je Fordov trgovac preprodao njegov kamionet bez da je skinuo logo i broj telefona tvrtke. 

Ostao je šokiran kad je na Twitteru vidio kadrove iz videa islamističke grupe Fronta Ansar al-Deen uz natpis ''Upotreba vodoinstalaterskog kamiona protiv režima u Aleppu''. Oberholtzer je tužbu podnio protiv tvrgovine AutoNation Ford Gulf Freeway na sudu u okrugu Harris tvrdeći da je počeo uklanjati logo ali da mu je prodavač rekao da će pokvariti boju vozila i da trgovina ima nešto bolje za uklanjanje.

Svoj kamionet zamijenio je za noviji model u listopadu 2013., a 17. prosinca 2014. njegova tajnica obavijestila ga je o fotografiji. Prema navodima u tužbi, do kraja tog dana ured njegove tvrtke, poslovni telefon i njegov osobni mobitel zaprimili su više od 1000 poziva iz raznih dijelova SAD-a. U njima su mu uglavnom prijetili nasiljem, uništavanjem imovine, ozljeđivanjem , a čak i smrću. Tvrdi da prijeteće pozive prima čak i danas kada ISIL počini zvjerstvo o kojem izvijeste američki mediji.

Oberholtzer traži više od 1 milijun dolara odštete.  

 

>> Širenje terora ISIL-a seli se na afričko tlo 

>> Sirija pod kontrolu Moskve, Irak ostaje Americi

Komentara 26

GV
golub Vaso
16:02 13.12.2015.

Fali krucijalni podatak - tko je platio kamionet. Ne vjerujem da je slučajno izastavljen. VL u službi svojih gospodara.

Avatar Pinokio
Pinokio
15:40 13.12.2015.

U ovom slucaju postoje papiri i lako bi se moglo otkriti tko je naoruzavao ISIL. Ako nema interesa onda to sigurno radi americka vlada.

Avatar superhik74
superhik74
15:13 13.12.2015.

Vjerojatno je Mark sada na "no flight" listi, zahvaljujuci svojoj vladi koja je taj kamion kupila te ga dostavila dzihadistima ISIL-a, dok istovremeno tvrdi da se protiv njih bori, a svaki dan izlaze novi dokazi (kao I ovaj s kamionom iz Texas-a koji je "preplivao" ocean I nekako zavrsio u Siriji) o vlastitoj podrsci teroristima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije