Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novost

Iran prihvatio plaćanje nafte zlatom umjesto dolarima

Nafta
AFP/Reuters
29.02.2012.
u 12:28

Ovaj potez Iran je odlučio povući zbog toga jer je nametnutim sankcijama EU zabranio kupnju iranske nafte od 1. lipnja, a u SAD-u je već na snazi

Nagađanja da će Iran uvesti plaćanje nafte u zlatu potvrdila je iranska novinska agencija koja je izvijestila da je guverner iranske banke Mahmud Bahmani kazao kako će Iran prihvatiti plaćanje nafte zlatom, javlja je BBC.

Ovaj potez Iran je odlučio povući zbog toga jer je nametnutim sankcijama EU zabranio kupnju iranske nafte od 1. lipnja, a u SAD-u je zabrana već na snazi, zbog čega je otežano uobičajeno poslovanje dolarima. Kina i Indija potvrdile su da će nastaviti otkupljivati naftu od Irana.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Vasa Ladački
Vasa Ladački
13:02 29.02.2012.

Potez koji amerikanci neće moći prožvakati! Sadam je htjeo uvesti € kao sredstvo plaćanje nafte, Amerikanci su izvršili invaziju. Gadafi je htjeo uvesti Zlatni dinar ( valuta temeljena na vrijednosti zlata), počele su demostracije koje su bile \"povod\" za NATOO intervenciju! Samo me zanima kako će američki bankarski sustav podnijeti povlačenje tolike količine dolara iz opticaja. Dolar sigurno ide ispod 4,50 kn do kraja 6. mjeseca!

JA
jamanuša
14:26 29.02.2012.

Ovakve sankcije su dobro došle Kini i Indiji. dakle postigli kontra efekt. Zato mi je Iran sve sipatičniji je se vodi onom na što imaš pravo ti imam i ja.drugačije ne može biti mira u svijetu.

OB
-obrisani-
13:01 29.02.2012.

Znači,uskoro ‘shake’ poredka na top 10 listi najbogatijih i najvećih multinational kompanija. Sinopec group,China National Petroleum i/ili State Grid,2011 na 5,6 i 7om mjestu bi se ubrzo mogli ugurati među top 3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije