Naslovnica Vijesti Crna kronika

Irac kojeg su raskrinkali Hrvati još čeka presudu

Umirovljenik (69) iz grada Limericka skinuo je 250 fotografija sa stranice Hrvatskog astronomskog društva još 2007. godine.
17. svibnja 2018. u 21:15 2 komentara 361 prikaza
Haker
Foto: Thinkstock

Uhićena je skupina od sedamdeset Australaca koji su na računalima držali eksplicitne fotografije djece. Brazilska policija privela 33 pedofila koja su “materijal” nabavljala na hrvatskoj web-stranici. U BiH u policijskoj akciji suzbijanja dječje pornografije kriminalistički je obrađeno 48 osoba. Bili su to neki od naslova koji su prije desetak godina vrištali s naslovnica gotovo svih medija, i to ne samo u Australiji, BiH i Brazilu nego i u više od stotinu zemalja diljem svijeta u kojima su pedofili tih mjeseci padali “kao muhe”.

Policija Poznat policiji Pao šef 'Čepinske skupine': Uhitili ga dok je ispijao kavu na terasi kafića u Osijeku

A ni jednog od tih uhićenja ne bi bilo da nije bilo hrvatske policije. Naime, 2007. godine na stranicu Hrvatskog astronomskog društva upali su hakeri te postavili više od stotinu fotografija golih maloljetnica, a pedofili diljem svijeta su se pomamili za njima jer su ih u tri dana “skinuli” više od 12 milijuna puta. Hrvatska policija pozorno je pratila situaciju te pokrenula akciju Sledgehammer u kojoj je kod nas privedeno više od stotinu ljudi, a zahvaljujući podacima koje su Hrvati dostavili policijama diljem svijeta, uhićeno je još na stotine ljudi. Jedan od njih bio je i danas 69-godišnji umirovljenik iz irskog grada Limericka o kojem su se ovih dana raspisali tamošnji mediji. Naime, iako je od njegova uhićenja prošlo devet godina, tom umirovljeniku koji je optužen da je skinuo 250 fotografija i tri videosnimke pedofilskog sadržaja, unatoč tome što je djelo i priznao, do danas nije izrečena presuda.

– Prolazio sam kroz teško razdoblje u životu, znam da sam napravio grešku i kajem se – priznao je svoje djelo 2010. godine umirovljenik. Sudac tamošnjeg suda priznao je kako je nedopustivo da 69-godišnjaku toliki niz godina “visi mač nad glavom” te najavio kako će presudu donijeti u petak. 

Ilustracija ODOBRENO IZRUČENJE Policija u BiH uhitila osobu koju zbog terorizma traži Tunis privođenje,uhićen Zlostavljao psihički i fizički Uhićen mladić iz Šibenika: oteo, drogirao i silovao bivšu djevojku SJEVERNA IRSKA Građani uzeli pravdu u svoje ruke: Ovim kriminalcima bolje bi bilo da ih je ulovila policija
Celebrity
ZVIJEZDE
Najpoznatiji slučajevi osiguranja celebrityja – od dlaka na prsima do cijelog tijela

A1 izdvaja za Vas