Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPOVI AKCIJE SLEDGEHAMMER IZ 2007.

Irac kojeg su raskrinkali Hrvati još čeka presudu

Haker
Foto: Thinkstock
17.05.2018.
u 21:15

Umirovljenik (69) iz grada Limericka skinuo je 250 fotografija sa stranice Hrvatskog astronomskog društva još 2007. godine.

Uhićena je skupina od sedamdeset Australaca koji su na računalima držali eksplicitne fotografije djece. Brazilska policija privela 33 pedofila koja su “materijal” nabavljala na hrvatskoj web-stranici. U BiH u policijskoj akciji suzbijanja dječje pornografije kriminalistički je obrađeno 48 osoba. Bili su to neki od naslova koji su prije desetak godina vrištali s naslovnica gotovo svih medija, i to ne samo u Australiji, BiH i Brazilu nego i u više od stotinu zemalja diljem svijeta u kojima su pedofili tih mjeseci padali “kao muhe”.

A ni jednog od tih uhićenja ne bi bilo da nije bilo hrvatske policije. Naime, 2007. godine na stranicu Hrvatskog astronomskog društva upali su hakeri te postavili više od stotinu fotografija golih maloljetnica, a pedofili diljem svijeta su se pomamili za njima jer su ih u tri dana “skinuli” više od 12 milijuna puta. Hrvatska policija pozorno je pratila situaciju te pokrenula akciju Sledgehammer u kojoj je kod nas privedeno više od stotinu ljudi, a zahvaljujući podacima koje su Hrvati dostavili policijama diljem svijeta, uhićeno je još na stotine ljudi. Jedan od njih bio je i danas 69-godišnji umirovljenik iz irskog grada Limericka o kojem su se ovih dana raspisali tamošnji mediji. Naime, iako je od njegova uhićenja prošlo devet godina, tom umirovljeniku koji je optužen da je skinuo 250 fotografija i tri videosnimke pedofilskog sadržaja, unatoč tome što je djelo i priznao, do danas nije izrečena presuda.

– Prolazio sam kroz teško razdoblje u životu, znam da sam napravio grešku i kajem se – priznao je svoje djelo 2010. godine umirovljenik. Sudac tamošnjeg suda priznao je kako je nedopustivo da 69-godišnjaku toliki niz godina “visi mač nad glavom” te najavio kako će presudu donijeti u petak. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
23:20 17.05.2018.

užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije