Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanost

Internetska mreža Mozgalo spaja hrvatske kreativce

mozgalo
Antonio Bronić/PIXSELL
22.02.2010.
u 14:19

Projekt Mreže za razvoj i kreativnost MRAK olakšat će komunikaciju između znanstvenika, gospodarstvenika i studenata te otvoriti tzv. "burzu ideja", a s radom počinje 21. travnja.

 Inovativne ideje hrvatskih kreativaca od ovog proljeća više neće propadati zatvorene u pretrpanim ladicama.

Razlog je tomu jučer predstavljena internetska društvena mreža Mozgalo, projekt Mreže za razvoj i kreativnost MRAK te skupine entuzijasta na čelu s prof. dr. sc. Ivanom Nikolić, prof. dr. sc. Davorom Pavunom, prof. dr. sc. Slavkom Krajcarom, psihologinjom Jasminkom Jelčić i poznatim dizajnerom Mirkom Ilićem.

- Cilj nam je na jednom mjestu okupiti studente, znanstvenike, gospodarstvenike i ostale kreativce, koji unatoč inovativnosti ne mogu ući u sustav, te im umrežavanjem omogućiti lakšu suradnju i razmjenu svježih ideja - objašnjava predsjednica MRAK-a  Ivana Nikolić.

 Osim omogućavanja internetskih okruglih stolova i zatvorenih stručnih rasprava, interaktivna će "mreža u mreži" korisnicima nuditi i mogućnost pretraživanja tzv. burze ideja i banke životopisa članova, a osnovna joj je namjena, objašnjavaju pokretači, stvaranje "optimistične kritične mase koja će pokrenuti promjene".

 - Da bismo bili zemlja znanja nije nam potrebno četiri i pol milijuna genijalaca već svega tri posto umreženih znalaca sposobnih pokrenuti razvoj. Vrijeme je da prestanemo biti krivo hipnotizirana nacija zarobljena strahom i pobrinemo se da na vrijeme prepoznamo ljude s idejom i pomognemo im da ju ostvare – poručuje ugledni hrvatski fizičar sa švicarskog Politehnikuma u Lausanni Davor Pavuna.

 Iako je veći dio Mozgala već sada razrađen, ta će interaktivna internetska mreža korisnicima biti dostupna tek od Svjetskog dana kreativnosti i inovativnosti 21. travnja.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:28 22.02.2010.

Da Mozgalo... Toliko mozgova, pa ne mogu neko kreativnije ime smisliti. Pogledajte im i logotip. >:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije