Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjera zaposlenih

Inspektori u Ini, tvrtki prijeti 9 mil. kuna kazne ili zatvaranje

ina-novi
Arhivska fotografija
29.07.2010.
u 19:10

Nadzor će u Ini trajati oko mjesec dana jer će se pregledati ugovori o radu svih zaposlenika.

Državni inspektorat započeo je danas nadzor u Ini kako bi provjerio je li točno da u toj naftnoj kompaniji 300 zaposlenika iz Mađarske radi bez radne i boravišne dozvole te na osnovi kojih ugovora u upravi rade Dragičević, Tkalčić i Petrović iako su dobili otpremnine. Potvrdio nam je to glavni državni inspektor Kruno Kovačević.

– Nadzor će u Ini trajati oko mjesec dana jer ćemo pregledati ugovore o radu svih zaposlenika. Ako se dokaže da pojedini radnici nemaju odgovarajuće ugovore, kompanija tada bira između dviju sankcija: kazne od 30.000 kuna po radniku ili pečaćenja prostorija u kojima su ti zaposlenici pronađeni na mjesec dana. Ako je svih 300 radnika u prekršaju, to je onda kazna od devet milijuna kuna – rekao nam je Kovačević.

U Ini pak odgovaraju kako zbog bržeg razvitka tvrtke u njoj radi manje od 50 zaposlenika iz Grupe MOL koji dolaze iz različitih zemalja. To je pak 0,5 posto ukupnog broja radnika u Ini, a svi oni koji trebaju plaćati porez u RH to i čine.

 

Ključne riječi

Komentara 2

FR
franel
19:01 31.07.2010.

Kako to da su nestali svi komentari? Nije tocno da nije komentiran clanak. KOmentari su bili vrlo realni ali ne po ukusu vlasnika Vecernjeg Lista, je\'l? Sramota.

FR
franel
19:07 31.07.2010.

Pardon, ispricavam se. Ovaj clanak je zapravo vrsta uvoda ili nastavka clanka \"U Ini radi samo 50 stručnjaka iz MOL-a, a porez plaćaju u RH\". Ne znam tocno ali ilustracija je ista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije