Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVICA VUKOVIĆ

Inspektorat se u slučaju Puljak i ne trudi ostaviti dojam neovisnosti

Zagreb: Sastanak ministra Filipovića s predstavnicima trgovaca zbog neopravdanog podizanja cijena
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
30.03.2023.
u 15:28

Teatar apsurda: inspektorat splitskome gradonačelniku odredio dvije kazne za isti slučaj i donio dva posve oprečna rješenja

Državni inspektorat zasuo je kaznama splitskoga gradonačelnika Ivicu Puljka udarivši ga po privatnom džepu. Prvo je prošlog tjedna kažnjen sa 100.000 kuna zbog toga što bespravni radovi koje je izveo Grad Split na kanalizacijskom sustavu Vile Dalmacija nisu vraćeni u prvobitno stanje. U srijedu je dobio drugo rješenje, opet s kaznom od novih 100.000 kuna, zato što nisu izvađene novopostavljene cijevi te su mu zaprijetili još jednom kaznom, u visini od 120.000 kuna, ako to ne učini u roku od osam dana iako su mu prvim rješenjem zabranjeni radovi.

Zvuči nevjerojatno! Da apsurd bude još veći, zbog iste stvari u Grad Split stigla je i prekršajna kazna kojom je Puljak kažnjen s 3000, a Grad Split sa 30.000 kuna. Dakle, tri kazne dobio je Ivica Puljak zbog jednoga komunalnog projekta mikrovažnosti, zbog radova za koje je Vladina povjerenica Mirna Veža u primopredajnom zapisniku potpisala da su završeni, a ujedno mu se najavljuje i četvrta jer po jednom rješenju ne smije raditi ništa, a po drugom mora izvaditi nove cijevi.

U nevjerici da su izdali dva oprečna rješenja, obrazloženje smo zatražili od Državnog inspektorata. Umjesto odgovora na postavljena pitanja, napisali su kako je rješenje s obrazloženjem primila stranka u postupku. Prošlog tjedna pitali smo ih jesu li, osim Puljka, kaznili još nekog načelnika ili gradonačelnika po privatnom džepu. Zahvalili su na pitanju, ali ni na njega nisu odgovorili. Ili je splitski gradonačelnik jedini ili im je svejedno što ljudi misle. Ivica Puljak tvrdi kako se takvo što nikada nije dogodilo u povijesti Hrvatske i kako je ovdje riječ o političkim pritiscima s ciljem njegove eliminacije s političke scene.

Sudeći prema bahatim odgovorima Državnog inspektorata, što drugo pomisliti. Ako je sve to što je splitski gradonačelnik iznio u javnost istina, državne institucije prema njemu se ponašaju kao da vodi cvjećarnicu u Alan Fordu, a ne drugi grad po veličini u državi članici Europske unije. Ivica Puljak dva je puta porazio HDZ u Splitu, što mu, izgleda, ne mogu oprostiti. To je legitimno, ali je porazno ako se time zamjerio i državnim institucijama koje bi, unatoč tome što su im na čelu stranački dužnosnici, morale biti nepristrane. Državni inspektorat se i ne trudi ostaviti takav dojam.

Komentara 1

SA
sani1
16:48 30.03.2023.

Kao da je VP na vlasti u ovoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije