Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NASILNI UPAD'

Incident na jezeru Trakošćan: Hrvatske vode raskinule ugovor s izvođačem radova, on blokirao šetnicu

Foto: Dvor Trakošćan
1/2
24.08.2023.
u 16:55

Hrvatske vode su nedavno s tvrtkom Bagerkop Roberto raskinule ugovor o izmuljivanju i posao dale drugoj tvrtki, no vlasnik Boris Rauš je "damperom" i bagerom, tvrde iz Muzejske ustanove Dvor Trakošćan, blokirao put

Bivši izvođač radova na izmuljivanju Trakošćanskog jezera strojevima je blokirao pristup šetnici, čime je onemogućena redovna djelatnost muzeja, kretanje posjetitelja i daljnje izvođenje radova na uređenju južne pješačke staze oko jezera, objavila je Muzejska ustanova Dvor Trakošćan.

Podsjetimo, Hrvatske vode su nedavno s tvrtkom Bagerkop Roberto raskinule ugovor o izmuljivanju i posao dale drugoj tvrtki, no vlasnik Boris Rauš je "damperom" i bagerom, tvrde, blokirao put. Kako je objavio HRT, strojevi tvrtke iz Višnjice koji rade na sanaciji staze oko jezera zbog toga ne mogu proći. Zbog kašnjenja s radovima Hrvatske vode našle su drugog izođača, tvrtku Hidroing, koja bi uskoro trebala započeti s izmuljivanjem.

Milan Rezo iz Hrvatskih voda ističe da je riječ o nasilnom upadu i smetanju posjeda od strane bivšeg izvođača s kojima su Hrvatske vode raskinule ugovor, javio je HRT. Posjed je u vlasništvu Dvora Trakošćan. Priopćenjem je javio i bivši izvođač Boris Rauš koji tvrdi da nikakve blokade na Trakošćanskom jezeru nema jer primopredaja radova, po njemu, još nije ni obavljena. Tvrdi da su Hrvatske vode njegovoj tvrtki dužne još 400.000 eura i da je cijeli slučaj završio na sudu. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Djevojčica (13) koja se utopila u Cetini pala sa skakaonice? Čekaju se rezultati očevida

Komentara 6

TR
Tripoli
18:16 24.08.2023.

Proučite malo kako su u prošlosti to radili ondašnji seljaci...a vi uz svu silnu tehniku samo mrljate po blatu..doslovno..

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
18:44 24.08.2023.

Muljanje s muljem već na natječaju

OP
Ocvali pupoljak
18:23 24.08.2023.

Seljaci du pošteno radili a ovo su mafijaši i društvene štetočine. Pored sve moguce mehanizacije oni to nisu u stanju napraviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije