Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

INA uručila donaciju Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku

INA uručila donaciju Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku
Foto: Promo
27.11.2018.
u 10:26

Ovo je treća godina zaredom da INA donira sredstva sisačkoj bolnici, a uz Sisak, ove godine INA pomaže još sedam hrvatskih bolnica.

INA je danas Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku svečano uručila donaciju. Donaciju u iznosu od 100.000 kuna ravnatelju bolnice mr. sc. Tomislavu Dujmenoviću uručio je Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, a donirana sredstva će biti iskorištena za nabavu nove Stanice za centralni nadzor u Jedinici intenzivnog liječenja na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Svečanom uručenju prisustvovao je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, a obilasku odjela dječje kirurgije i pedijatrije pridružili su se atletičarka Sara Kolak te predstavnici hrvatske vaterpolske reprezentacije, koji su razveselili male pacijente i podijelili im poklone. Ovo je treća godina zaredom da INA donira sredstva sisačkoj bolnici, a uz Sisak, ove godine INA pomaže još sedam hrvatskih bolnica.

Direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković izjavio je: „Ponosan sam što ponovno možemo pomoći u podizanju standarda u skrbi i liječenju naših sugrađana. Područje Siska za nas ima poseban značaj, a donacija bolnici samo je jedan od načina na koji se trudimo biti aktivan član lokalne zajednice i uključivati se u projekte koji pridonose razvoju i dobrobiti grada i okolice.“

Ravnatelj bolnice mr. sc. Tomislav Dujmenović izjavio je: „S obzirom na područje koje naša bolnica pokriva, imamo veliku potrebu za obnavljanjem stare, ali i nabavkom nove opreme. Donacijom sredstava bolnica i odjel za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje dobit će novi uređaj, koji će pomoći u praćenju vitalnih funkcija bolesnika. Zahvaljujem Ini u ime pacijenata i zaposlenika bolnice što je i ovaj put pokazala veliko srce za grad Sisak i sisačku bolnicu.“

Opća bolnica Dr. Ivo Pedišić raspoređena je na tri lokacije u dva grada – Sisku i Petrinji. Nova stanica za centralni nadzor bit će smještena u Jedinici intenzivnog liječenja na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje u Sisku te će omogućiti kontinuirani nadzor svih vitalnih funkcija pacijenta na jednom mjestu, kao i praćenje oporavka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije