Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ina će za Naftalan izdvajati ljekovitu naftu, no širenje bolnice koči Vlada

Osim što ima svjetsku slavu zbog učinkovitog liječenja, Naftalan je pomogao da se proširi brend hrvatske nafte u svijetu - kazao je Šikonja ne želeći otkriti vrijednost ugovora.
23. srpnja 2015. u 16:30 2 komentara 210 prikaza
Naftalan
Foto: Naftalan.hr

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan i Ina sklopili su jučer ugovor prema kojem će Ina iz bušotina eksploatacijskog polja Šumećani za potrebe bolnice izdvajati naftensku naftu, poznatu po ljekovitim svojstvima. Ugovor su potpisali Želimir Šikonja uime Ine i ravnatelj Naftalana Goran Maričić, osiguravši dugoročnu obnovu zaliha Naftalana jedinstvenim prirodnim resursom, čiji destilat bolnica u Ivanić-Gradu 25 godina koristi u terapiji kožnih bolesti, upalnih procesa i rehabilitaciji. Inače, uz Azerbajdžan, riječ je o jednoj od dvije svjetske lokacije za vađenje ljekovite nafte.

– Osim što ima svjetsku slavu zbog učinkovitog liječenja, Naftalan je pomogao da se proširi brend hrvatske nafte u svijetu - kazao je Šikonja ne želeći otkriti vrijednost ugovora. U Naftalanu podsjećaju da su razvili i jedinstvene proizvode od naftalana, Naftalan kremu i Naftalan ulje, koji imaju velik izvozni potencijal.

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, koja je osnivač bolnice, istaknuo je da je Županija u Naftalan u 10 godina uložila oko 45 milijuna kuna.

Projekt ulaganja u proširenje kapaciteta bolnice, uključujući i smještajne kapacitete za stacionarne pacijente, zapeo je jer u operativnim programima koje je Vlada ispregovarala s EU nema zdravstvenog turizma pa se za to ne mogu dobiti nepovratna sredstva EU.

>>Za liječenje u Naftalanu Zagrebačka županija osigurala 550 tisuća kuna

>>Regeneracija hrskavice koljena, akvakulturna proizvodnja i nearomatski naftalan projekti gospodarskog osnaživanja

Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja
SITI U PLANINI
Nutricionisti savjetuju: Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar mirica19
    mirica19:

    Sve kvalitento i vrijedno truda u ovoj zemlji koči Vlada!

  • Avatar IstinaHurts
    IstinaHurts:

    zabrana proširenja bolnice i uništavanje ivanić grada je počelo od dolaska tuđmana i hdza 1990te