Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reforma škola

Imamo akcijski plan, ali ne i Posebno stručno povjerenstvo

Zagreb: Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji "Dan velikih planova"
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
29.09.2017.
u 16:50

Premijer Plenković prije dva tjedna preuzeo je PSP i od tada nije odlučio tko su novi članovi najvažnijeg tijela za provedbu obrazovne reforme

S jučerašnjim je danom isteklo točno 14 dana otkako je premijer Andrej Plenković preuzeo glavnu ulogu u Posebnom stručnom povjerenstvu (PSP), ključnom tijelu za provedbu obrazovane reforme – a od toga se preuzimanja, ili kako se to naglašavalo “institucionaliziranja Posebnog stručnog povjerenstva”, do danas, nije dogodilo ništa.

Naime, premijer Plenković trebao je “transformirati” povjerenstvo, imenovati njegove nove članove i tako osigurati sve preduvjete za raspisivanje novog natječaja za voditelja ili voditeljicu Ekspertne radne skupine zadužene za provođenje cjelovite kurikularne reforme.

No novog sastava PSP-a još uvijek nema. Dapače, kao i prije 14 dana, kada je Plenković i službeno potvrdio da je smijenio Dijanu Vican s mjesta šefice Posebnog stručnog povjerenstva i imenovao dvije suvoditeljice – ministricu Blaženku Divjak i Vesnu Bedeković, predsjednicu saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, bio je to u javnosti zadnji spomen Posebnog stručnog povjerenstva.

Što je s ostalim članovima koji su u spomenutom povjerenstvu radili prije smjene Dijane Vican – hoće li svi oni ostati, a samo se jedno prazno mjesto nadopuniti, do danas je ostala nepoznanica. Podsjetimo, ključno tijelo za reformu obrazovanja posljednjih se dva puta sastalo prije ljeta i početkom školske godine.

Sve zbog istog razloga – predaje akcijskog plana. Tome je dokumentu koji definira promjene i njegove rokove nedostajalo elemenata koji su ranije bili propisani u Strategiji pa je Posebno stručno povjerenstvo početkom rujna moralo predati novi, ispravljeni akcijski plan.

Sada Hrvatska ima akcijski plan, ali nema članove Posebnog stručnog povjerenstva, ni raspisan natječaj za članove Ekspertne radne skupine.

Komentara 5

AN
antonelić
21:17 29.09.2017.

evo ja predlažem troje članova posebnog stručnog povjerenstva : biskup otac košić , željka majka markić i svakako tomica karamarko kao predstavnik znanstvene zajednice ... zar nije to dobitna kombinacija ?...

ST
Stipan
17:40 29.09.2017.

Nemaš ti nikakav plan nizašto . Još malo pa će ti se cijela Hrvatska iseliti !

PR
prokurator
17:21 29.09.2017.

imamo situaciju na ekranu, samo nemamo ekran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije