Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ne, Slovenija neće ukloniti žicu na granici s RH, nego će je još produljiti!

Slovenija je od 2015. na granici s Hrvatskom postavila 176 kilometara žičanih prepreka, od čega 20-tak kilometara na rijeci Kupi.
28. kolovoza 2018. u 13:46 6 komentara 790 prikaza
Žičana ograda
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Slovenija će idućih tjedana postaviti nekoliko kilometara nove žičane ograde uz rijeku Kupu, na kritičnom dijelu granice prema Hrvatskoj gdje je zadnjih mjeseci uočen povećani dolazak ilegalnih migranata, objavila je u utorak slovenska televizijska postaja POP-TV.

Granično pitanje Pahor nezadovoljan stavom Europske komisije prema arbitraži

Slovenija je od 2015. na granici s Hrvatskom postavila 176 kilometara žičanih prepreka, od čega 20-tak kilometara na rijeci Kupi. Ministarstvo unutarnjih poslova nedavno je najavilo "oštrije mjere" od jeseni, jer se broj ilegalnih migranata znatno povećao u odnosu na prošlu godinu, oko tisuću mjesečno.

Pala je odluka...Idućih tjedana uz Kupu u pokrajini Bela krajina na području sela Preloke i Učakovci postavit će se nove žičane prepreke, objavila je televizija u prilogu o ilegalnim migracijama. Stanovnici tog područja koje se promovira kao zelena i sigurna destinacija, poznata po kampovima, ugostiteljstvu i dobrim vinima, skeptični su.

Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju MIGRANTSKA KRIZA Božinović: Ove godine ukupno 3200 nezakonitih prelazaka duž cijele granice

"Uz Kupu je već postavljeno 20-tak kilometara ograde, ali oni koji se čvrsto odlučuju za ilegalni ulazak svejedno mogu ući na dijelovima gdje žice nema, ali i ući preko ili ispod žice koja nagrđuje krajolik", rekao je jedan sugovornik.

Vlada je potvrdila  da će "idućih tjedana" doći do postavljanja nove žice i obnove stare panelne ograde, ali u ministarstvu unutarnjih poslova odbijaju reći kad će se i gdje to točno dogoditi, prenosi televizija i dodaje da se radi o signalu da Slovenija neće dopuštati ilegalne migracije u Schengenski prostor.

Mandatar Marjan Šarec Novi mandatar Šarec: Želimo dobre odnose s Hrvatskom, ali čuvat ćemo granicu

Odlazeća vlada Mire Cerara je krajem 2015. počela postavljati prepreke zbog zaustavljanja velikog migrantskog vala u Europu. Od Mađarske, koja je također postavila prepreke na granici, tada je kupila 120 kilometara bodljikave žice.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

 • DarkLord:

  Ovi nasi politicki tutleki neznaju odgovoriti na pravi nacin. Pitam se sta jos radimo u toj EU kad slovenci rade s nama sta ih volja. Koju katastrofalnu vladu mi imamo. Sramota.

 • inbox:

  tako i treba

 • Avatar STRIKOMAN
  STRIKOMAN:

  U prilično uneređenoj državi Rvackoj i dan danas imamo tuđu vojsku i špijune koji nezakonito, bez pravnog osnova ne plaćajući naknadu za korištenje tuđeg, stalno prebivaju na sv. Geri. Do kada?