Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB UNUTAR STRANKE

Ilčić: Hrast ulazi u koaliciju s HDZ-om. Predsjedništvo: Ilčić krši Statut

Ladislav Ilčić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
25.09.2014.
u 11:07

Članovi Predsjedništva tvrde da Ilčić pokušava nametnuti koalicije protivno volji većine članova i predsjedništva stranke pokušava

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić danas je priopćio kako ta stranka ulazi u koaliciju s HDZ-om, dok Predsjedništvo stranke tvrdi da Ilčić "nasilno pokušava Hrastu nametnuti protuprirodnu i protustatutarnu koaliciju sa strankama s kojima Hrast ne dijeli isti svjetonazor i temeljne vrijednosti".

Ilčić je u priopćenju naveo kako je Hrast na svojoj sjednici održanoj u subotu većinom glasova odlučilo sklopiti koaliciju s HDZ-om te da je za tu odluku glasovalo dvije trećine županijskih podružnica.

"Medije koji su u međuvremenu primili pogrešne informacijama vezane uz odluku Velikog vijeća Hrasta obavještavamo da je tom prilikom došlo do neovlaštenog korištenja internetske stranice Hrasta", navodi Ilčić u priopćenju.

S druge strane, članovi Predsjedništva Ante Čikotić, Ante Šimić, Ivan Poljaković, Tomislav Vukelić i Ivica Grković tvrde da Ilčić višestruko krši Statut stranke i pokušava nametnuti koalicije protivno volji većine članova i predsjedništva stranke. U priopćenju navode kako je Ilčić na posljednjoj sjednici Velikog vijeća, nakon što nije uspio pridobiti većinu vijećnika za svoj prijedlog dnevnog reda, protivno Statutu suspendirao predsjednika Virovitičko-podravske podružnice Romana Tripala kako bi opet imenovanjem njegovog zamjenika zadobio potrebnu većinu. Potom je, dodaju, nastavio prikupljati potpise vijećnika na parkiralištu.

"Lakše je razumjeti kome jedinome odgovara forsiranje sklapanja koalicije baš u ovome trenutku, podjela i raskol u Hrastu, kao i nanošenje štete građanskoj inicijativi U ime obitelji, koje se i zvanično baš na taj isti dan u potpunosti odrekao u ime HDZ-a Tomislav Karamarko", poručuju iz Predsjedništva Hrasta.

"Hrast sukladno članku 6. Statuta ne može koalirati sa strankama koje s Hrastom ne dijele isti svjetonazor i vrijednosti. Činjenica da je odbijanje HDZ-a da podrži inicijativu U ime obitelji, kao i sklapanje koalicije s HSLS-om, dovoljna zapreka da Hrast uđe u takvu neprincipijelnu koaliciju sa navedenim strankama, nije spriječila g. Ilčića da nasilnim pokušajem puča pod svaku cijenu i bez obzira na posljedice, pokuša privesti Hrast u navedenu koaliciju", dodaje se u priopćenju.

Komentara 31

LI
Livi
14:06 25.09.2014.

Dok se tzv. domoljubne stranke i "veliki Hrvati" medusobno svadaju tko je vise u pravu, dotle crveni pobornici i cuvari tekovina revolucije i radnickog samoupravljanja trljaju ruke i vec se vesele ponovnoj pobjedi, prvo na predsjednickim pa onda parlamentarnim izborima.a. Tim se pokazuje da u politici nije dovoljno imati samo srce nego i razboritost, jer ako nekoga ne pridobijemo na svoju stranu (iako se u svemu ne slazemo), onda smo ga izgubili. Ali tipicno je za mnoge hrvatske politicare da svatko od njih hoce imati glavnu rijec i biti predsjednik, makar mu stranka imala izmedu 1 i 2% pristalica.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:07 25.09.2014.

Sve prohrvatske snage moraju ići na izbore zajedno. Činjenica je da je sviđalo se to kome ili ne HDZ stožerna desna stranka oko koje se okupljaju svi ostali, jedino HDZ ima dovoljan broj kvalitetnih ljudi za sve ministarske pozicije oi dovoljno veliku bazu glasača i organizaciju, i zato ne razumijem one koji misle da Hrast samostalno ili u koaliciji s strankama kao što je HDSSB može nešto napraviti, ne može ništa, a u koaliciji s HDZ-om mogu ući u Sabor, provoditi svoju politiku i utjecati na ljude u HDZ-u da ne rade gluposti. Netko je bio rekao da Iličić radi sve da se domogne saborskih klupa, a što je drugo cilj nego domoći se saborskih klupa na ovaj ili onaj način i gurati svoju politiku - stranka koja se nalazi izvan Sabora kao da i ne postoji!

Avatar MK
MK
13:30 25.09.2014.

1.) Dr. Miroslav Tudman pisao je program HRAST-a, 2.) Prije nego je Hrvatska pristupila EU je bilo referenduma (...na to se iz HRAST-a inzistiralo a i uopce je bilo samorazumljivo da toga mora biti) - zaista neznam u cemu to onda HRAST ne dijeli isti svjetonazor i temeljne vrijednosti kad usporedim dva programa? ...Zar je moguce da se radi o svijetonazoru i temeljnim vrijednostima oko kojih se HSP, HČSP, A-HSP, HSP 1861 itd. nemogu dogovoriti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije