Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u stranci

Pola Hrasta želi s HDZ-om, a druga polovica je za Milana Kujundžića

Ladislav Ilčić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
21.09.2014.
u 16:50

Nakon neuspjele sjednice Velikog vijeća dobili smo priopćenje nekoliko članova predsjedništva Hrasta koji tvrde da predstavljaju većinsku volju stranke

Bitka za Hrast. Tako bi se mogla opisati politička utakmica koja se daleko od očiju javnosti odigrala u subotu u Zagrebu. Sazvano je Veliko vijeće Hrasta na kojemu je predsjednik stranke Ladislav Ilčić pokušao progurati odlazak Hrasta iz Saveza za Hrvatsku i njegovo priklanjanje HDZ-u.

Međutim, kako doznajem, Ilčić nije to mogao provesti jer se Veliko vijeće potpuno podijelilo. Nakon neuspjele sjednice Velikog vijeća dobili smo priopćenje nekoliko članova predsjedništva Hrasta koji tvrde da predstavljaju većinsku volju stranke.

- Sjednica Velikog vijeća Hrasta završena nakon što nije usvojen dnevni red. Zbog toga nije niti došlo do rasprave o prijedlogu predsjednika da se glasuje o prijedlogu koalicijskog sporazuma HDZ-a i Hrasta. Slijedom navedenoga nije niti došlo do nikakve promjene o načinu izlaska Hrasta na predstojeće izbore, stoji u priopćenju nezadovoljnika. Predsjednik Hrasta Ilčić pak tvrdi da je riječ o “ skupini nezadovoljnika koja se ne može pomiriti s voljom većine”. Nije želio ulaziti u detalje koje će iznijeti na konferenciji za novinare koju će uskoro sazvati.

Na pitanje zašto ne saziva sabor stranke, Ilčić je odgovorio da će i o tome uskoro progovoriti. Članstvo Hrasta zamjera Ilčiću da pod svaku cijenu želi što prije sklopiti sporazum s HDZ-om. Nije im jasno zašto Ilčić toliko forsira suradnju s Karamarkom kada je do izbora ostalo još više od godinu dana. Posebno ih smeta što je svojevrsno predaja stranke trebala dogoditi samo dan uoči početka prikupljanja potpisa za referendum koje provodi Željka Markić.

- Očito je radio po nalogu iz HDZ-a kako bi se na ovaj način pokazalo da Željka Markić nema potporu ni u stranci koju je praktično osnovala, tvrdi jedan visoki dužnosnik stranke koji je želio ostati anoniman jer se boji da bi Ilčić mogao sada početi isključivati neistomišljenike.

Komentara 20

Avatar vitez
vitez
17:54 21.09.2014.

HRAST i ILČIĆ bi morali vidjeti odnos HDZ prema referendumu i zaključiti da je HDZ ostao isti. Kolaira sa SDSS-om u mnogim općinama...Udbina, Korenica, Knin...u prijeizbornoj koaliciji je bi sa SDSS-om na Udbini 2013. za mjesto načelnika, a zauzvrat je HDZ uveo ćirilicu na Udbinu, na zgrade Općine...a u Vukovaru da bi došao na vlast dizao tenzije preko Stožera, a onda izdao Vukovarce i preko svojih veza u Ustavnom sudu zakočio referendum o ćirilici.. Svjetonazorski HDZ i HRAST su jako daleko...Funkcija nije najbitnija g Iličiću!

ST
Stipeprof
16:54 21.09.2014.

Hoće li se opet potući zbog fotokopirnog aparata?

Avatar jimym127
jimym127
17:18 21.09.2014.

I HRAST i Savez za Hrvatsku trebali bi stati uz HDZ i Gospođu Kolindu Grabar Kitarović ako im je opstanak Hrvatske ispred uskih unutarstranačkih interesa,a ne se boriti za vlastite probitke...Naravno ,i biti korektiv budućoj HDZ ovoj Vladi ako bivoj Vladi ako bi ne daj bože zaboravila obećanja o nacionalnim interesima iz bili kojeg razloga.Jandrokoviću ništa ne vjerujem jer se još sjećam njegovog zauzimanja da hrvatske vode poklonimo CocaColi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije