Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI PITANJA

Ilčić: Hrast neće dopustiti da HDZ opet griješi

Ladislav Ilčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.09.2014.
u 21:50

Vrijeme je za objedinjavanje svih političkih snaga i smjenu Kukuriku koalicije, poručuje Ilčić

O potpisanoj predizbornoj koaliciji s HDZ-om razgovarali smo s predsjednikom Hrasta Ladislavom Ilčićem.

Zašto ste odlučili koalirati s HDZ-om? Nije li Hrast nastao baš jer ste bili nezadovoljni HDZ-om?

Da, Hrast je imao i imat će kritički odmak od HDZ-a. No na vlasti je Kukuriku koji ima grozne rezultate. Ova nas vlada ne može i ne zna izvući iz krize i ne poštuje pravo na slobodu različitog mišljenja. Zbog svega toga vrijeme je za objedinjavanje svih političkih snaga i smjenu Kukuriku koalicije.

Hrast podržava inicijativu U ime obitelji, a istodobno sklapa predizbornu koaliciju s HDZ-om?

Da, Hrast podržava UIO. Mnogi su naši članovi volonteri u toj akciji. Smatramo da je dramatično potrebna promjena izbornih zakona. No ponašamo se sukladno važećim zakonima tako dugo dok oni vrijede. Istovremeno si dajemo pravo podržavati inicijative za promjenu zakona koje smatramo lošim, poput izbornog zakona. Ako izborni zakon ostane isti, Hrast će ići na izbore u koaliciji, a ako se zakon promijeni, ići će samostalno. Hrast će zastupati svoja načela i u slučajevima kad se u tome ne bude slagao s koalicijskim partnerima.

Hoće li se dogoditi raskol u Hrastu zbog potpisivanja koalicije s HDZ-om? Kako ćete sanirati štetu?

Da, nisu svi u Hrastu zadovoljni ovom odlukom. No većina je tako odlučila. Dvije trećine naših županijskih podružnica glasovale su za tu odluku. Nekolicina onih koji nisu zadovoljni ne želi prihvatiti mišljenje većine i sad šire dezinformacije u javnosti. No od takvih koji ne mogu prihvatiti volju većine ionako društvo ne može imati koristi. Živimo u demokratskom društvu, a Hrast je vjerojatno najdemokratskija stranka. Vjerujem da će i oni koji su bili nezadovoljni ovom odlukom shvatiti da moramo moći surađivati s drugima i koristiti svoju snagu da ne dozvolimo da HDZ učini greške koje je prije radio.

Komentara 21

BE
belimo
22:04 28.09.2014.

Tato ...da se mene pita...-e moj Joksime tebe se ne pita...(Đekna-stara crnogorska serija)

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
22:28 28.09.2014.

Koga je to sve HDZ okupio, koji su to sve likovi i kvazi stranke. Sa potpuno različitim idejama, ali jednim ciljem. Baš me zanima da li će im to uspjeti, a znam kako će se ponašati nakon izbora, ako već sada umišlja da je neki faktor.

LE
LeonardS
22:49 28.09.2014.

Bože , ovakvi samo u našoj državi niću.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije