Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ov zastupnik

Igor Rađenović postao zamjenik ministra financija

igor rađenović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.07.2014.
u 15:25

- Ja se u svakom slučaju zahvaljujem na ukazanom povjerenju ministra i vlade u cjelini, posao nije lak ni jednostavan, ali sam spreman za nove izazove - kratko je komentirao Rađenović svoje imenovanje.

Igor Rađenović na zatvorenom je dijelu današnje sjednice vlade imenovan zamjenikom ministra financija Boris Lalovca. Rađenović je po struci diplomirani ekonomist, ima 43 godine i svoju je političku karijeru gradio u zagrebačkoj organizaciji SDP-a.

Nije imao ni trideset godina kad ga je Ivica Račan postavio za svog tajnika u prvoj SDP-ovoj koalicijskoj vladi. Prije dolaska u Sabor Rađenović je proveo nekoliko mandata kao zastupnik u zagrebačkoj Skupštini. No njegovu dosadašnju karijeru obilježio je događaj iz crne kronike kada su ga 2008. godine premlatili metalnim šipkama ispred njegove zgrade.

Novi zamjenik ministra financija Igor Rađenović zahvalio se na ukazanom povjerenju, a ne zna, kaže, tko sve nije htjeo preuzeti tu dužnost.

- Ja se u svakom slučaju zahvaljujem na ukazanom povjerenju ministra i vlade u cjelini, posao nije lak ni jednostavan, ali sam spreman za nove izazove - kratko je komentirao Rađenović svoje imenovanje.

Žana Pedić imenovana je pomoćnicom ministra financija koja će upravljati radom Uprave za financijsko upravljanje, unutarnju reviziju i nadzor.

>> Igor Rađenović postaje zamjenik ministra financija?

Komentara 30

IV
ivgreif
15:01 10.07.2014.

Srbi nam vode financije, super.

SV
sveznamdrugi
14:45 10.07.2014.

Tko će pogoditi što je zajedničko Lalovcu i Rađenoviću, osim naravno što su oba nesposobna

CA
cavecanem
14:40 10.07.2014.

još jedan bez dana iskustva iz stvarnog života

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije