Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZA VLAST Javne službe rade u predizbornoj promidžbi

I vatrogasci vješaju transparente HDZ-a

11.05.2009.
u 16:21

ŠIBENIK – Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik upregnuti su u predizbornu kampanju te pod okriljem noći po Šibeniku vješaju transparente vladajućeg HDZ-a, otkriva predsjednik šibenskog SDP-a koji je fotografirao vatrogasce kako rasvjetne stupove uz pomoć vatrogasnih ljestvi kite transparentima HDZ-a ‘I dalje zajedno’.

Uobičajeni poslovi?!
Ni HDZ niti JVP ne demantiraju Vidovića, već se pravdaju kako je riječ o posve uobičajenom, uredno plaćenom poslu, te tvrde da vatrogasci, kad imaju vremena, vješaju plakate svih stranaka, raznih sportskih, kulturnih, zabavnih i humanitarnih priredbi. Na taj način popunjava se proračun ustanove.

– Vatrogasci su na našem proračunu i plaćaju ih svi građani da gase požare i čekaju u pripravnosti. Što ako se nekome zapali kuća dok oni lijepe plakate? Zašto HDZ za taj posao nije angažirao neku od privatnih tvrtki koje su registrirane za takve poslove, a čiji vlasnici i djelatnici plaćaju poreze iz kojih se financira vatrogastvo, te imaju pravo na sigurnost od požara? Ni po Zakonu o vatrogastvu ni po statutu Vatrogasne zajednice ne smiju to raditi. Ovo je sramota – kaže Vidović.

Komunalna propaganda
Dok vatrogasci vješaju transparente stranke koja je na vlasti u gradu i županiji, komunalno redarstvo Grada Šibenika skida plakate Nezavisne liste Stipe Petrine, jer su ih gradonačelnica Nedjeljka Klarić i Županijsko izborno povjerenstvo proglasili ‘neprimjerenim i uvredljivim’.

Radi se o plakatu na kojem je, uz napomenu ‘Ispunjavamo obećanja’ i logo HDZ-a, fotografija ruke koja biračima pokazuje srednji prst, te o još jednom na kojem je fotografija ljudi u vjetrovkama ‘Pobjedničkog tima dr. Ive Sanadera’ kako kopaju po smeću i skupljaju plastične boce, uz jasnu napomenu ‘Budućnost s HDZ-om’.

Stipe Petrina nije ostao dužan. Načelnik općine Primošten sazvao je sjednicu Poglavarstva koje je odlučilo da su ‘neprimjereni i uvredljivi’ svi plakati HDZ-a, te su ih komunalni redari krenuli skidati s primoštenskih ulica.

Hoće li građani Šibenika i Primoštena nakon izbora, uz komunalnu naknadu i račune za odvoz smeća, dobiti i posebne račune za komunalne akcije skidanja ‘neprimjerenih i uvredljivih’ plakata?


Vatrogasci: Nikog nismo odbili

Mi nismo postrojba jedne političke stranke, nego svih naših građana. Nikoga nismo odbili. Trudimo se izaći građanima ususret kad god imamo vremena. Nijedna druga stranka od JVP-a uoči ovih izbora nije zatražila usluge vješanja transparenata. Primili smo samo narudžbu HDZ-a, postavili transparente, skinut ćemo ih i to naplatiti, rekao je zapovjednik JVP Mladen Milošević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije