Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igra brojki

I tata i kći rođeni 1. 5. u 8.55

12.05.15., Cakovec-  Ivica Mikolaj i supruga Marina dobili su kcer Anu , rodjenu na isti dan kao otac Ivica (1. svibnja), u isto vrijeme (8.55) u istoj bolnici.
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
14.05.2015.
u 15:51

Nevjerojatna igra brojaka u obitelji Mikolaj iz Mihovljana pokraj Čakovca

Numerolozi bi s obitelji Mikolaj iz Mihovljana pokraj Čakovca imali pune ruke posla. Marina i Ivica dobili su 1. svibnja kćer Anu Josipu, baš na dan kad je tata Ivica slavio 37. rođendan. Na taj datum Marina i Ivica slave i godišnjicu braka, ove godine šestu. Kao da već i te neobične podudarnosti nisu bile dovoljne, ubrzo je, ispisana u službenom dokumentu, stigla još jedna: Ana Josipa rođena je točno u 8.55 sati, isto kao i Ivica prije 37 godina! U istoj bolnici, u Čakovcu.

Najjači Prvi maj

– Dosad najjači 1. maj! – smije se Ivica, koji nije uspio biti na porođaju, koji je uranio 12 dana. – Termin je bio 12. svibnja, no otkako smo doznali za trudnoću, šalio sam se da će se dijete roditi na moj rođendan i dan našeg vjenčanja – kaže.

Ponosni roditelji ističu da si je kći ime odabrala – sama. Htjeli su je nazvati Ana, a onda je, dan uoči porođaja, mama Marina predložila da kćeri, ako se kojim slučajem rodi baš 1. svibnja, na blagdan sv. Josipa radnika, sveca kojem se molila jer nije mogla zatrudnjeti, dodaju i ime Josipa. Tati se prijedlog svidio, a Ana Josipa idući je dan ugledala svijet!

I majka i baka 37,5

Ivica je završio tečaj koji moraju završiti očevi koji žele nazočiti porođaju.

– Vozio sam suprugu noću u bolnicu jer je mislila da osjeća neke znakove, ali su doktori utvrdili da je to sve normalno i da nema simptoma prijevremenog porođaja. Za svaki slučaj ostavili su je u bolnici, a mene su poslali doma. Trebao sam otići po nju poslije vizite, pa da odemo kumu na grah. Ujutro u 9.12 sati nazvala me Marina i kazala: "Čestitam, tata!" Rekao sam: "OK, hvala", mislio sam da mi čestita rođendan. Kad je rekla da je rodila, umalo sam se onesvijestio – kaže.

Brojke su se zaigrale i nakon porođaja. Neki je dan Ivica doznao da je njega majka rodila sa 37 godina i pet mjeseci, a u toj dobi je baka rodila njegova oca.

– Danas sam u novčaniku, u posebnom pretincu, pronašao 375 kuna koje sam čuvao za porođaj jer toliko košta sudjelovanje oca na porođaju. I da, navršio sam 37 godina u 5. mjesecu, a na narukvici koju je malena dobila u bolnici pisalo je 375! Naježio sam se – kaže.

Zanimljivo je i to da prva slova Mikolaj Ane Josipe daju – M.A.J. Doista, najjači 1. maj! 

>> Dječak 12 rođendan proslavio 12.12.2012. u točno 12.12 sati

Komentara 3

RA
rainbow1
16:18 14.05.2015.

Igra "brojaka"...gdje sam ja išla u školu??? Svejedno, simpatične slučajnosti s brojkama :) (ili možda brojakama...brrrrrrrr)

BS
Bijela_Sova
17:57 14.05.2015.

nevjerojatno :) u svakom slučaju čestitke i živi i zdravi bili!

OV
ovchica
16:01 14.05.2015.

Nestao bi mu osmijeh s lica kad bi shvatio da u rukama drži papir kojim se uspostavlja pravo vlasništva države nad djetetom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije