Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.07.2015. u 12:00

“Pravila APP” drže se tobožnji naivci “ako prođe - prođe”, pa sada i Slovenci

        Slovenija bi neformalno “pravilo APP” (Ako prođe - prođe), kojeg se drže tobožnji naivci, digla na razinu međunarodnopravnog načela u arbitražnom sudovanju. Uspije li joj to, svaki sudionik bilo kojeg međunarodnog arbitražnog sudovanja, a osobito u Stalnom arbitražnom sudu u Haagu, dobit će priliku nedopuštenim sredstvima izboriti se za svoju odluku, a bude li otkriven pozvat će se na “pravilo APP”.

A to bi trebalo značiti, O. K., bili smo neoprezni, uhvatili ste nas u nedopuštenoj raboti. Mi ćemo iz toga izvući pouku, ali sada zaboravite to što ste otkrili i nastavimo s arbitražnim postupkom kao da se ništa nije dogodilo. I to nije sve. “Pravilo APP” otvara mogućnost nepoštenoj zemlji uhvaćenoj u nepodopštini da vuče za nos onu drugu zemlju koju je pokušala prevariti, da joj predbacuje da od muhe pravi slona, da joj prigovara, premda to može samo pretpostavljati, da je prisluškivanjem otkrila komplot kojim se utjecalo na suce i gotovo se sprda s opravdanim nepovjerenjem u arbitražni postupak koji je nepovratno personalno i sadržajno kompromitiran lobističkim postupcima slovenskog arbitra i slovenske zastupnice.

Ostavke dvoje slovenskih službenika posljedica su njihova osjećaja moralne odgovornosti, ali što je Slovenija kao država učinila, osim što je njezin ministar vanjskih poslova Karl Erjavec zbog te “gluposti” prekinuo godišnji odmor te što optužuje Hrvatsku da neetičnim potezima utječe na rad suda, a premijera Zorana Milanovića kao političkog i državnog simbola hrvatskog nepristajanja na kompromitiranu arbitražu ismijavaju da u stilu Tita ne priznaje takav sud i tomu slično.

Nisu se ispričali, tek su se neuvjerljivo ogradili da nisu znali što im radi dužnosnica njihova MVP-a, te sve vrijeme zapravo obrću tezu prikazujući Hrvatsku kao stranu koja je kriva za raskid arbitražnog sporazuma. Od pristranih susjeda čak se i to može očekivati, ali zabrinjavajuće je to što se Europska komisija, upućena ili ne, upleće u rad arbitraže, te još od Hrvatske traži da poštuje “pravilo APP”.  

>> Bi li Europska komisija zadovoljila uvjete 23. poglavlja?

Komentara 27

CR
crocro
12:07 31.07.2015.

Zar smo mi ušli u "muljatorsku i korumpiranu tvorevinu" ili u EU koja se temelji na pravnim stečevinama. Na temelju istupa dužnosnika EU sve više stječem dojam da smo ušli u ono prvo.

CR
crocro
12:09 31.07.2015.

Zašto Hrvatski ophodni brodovi i policija nisu poredani jedan do drugoga na crti sredine Savudrijske vale?

MS
mare_split
12:04 31.07.2015.

NIje prošlo i ne će proći! Hrvatsko pravilo: NPNP! Predivno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije