Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HZZO uvodi novi način financiranja posebnih dežurstva

HZZO je o novom načinu financiranja posebnih dežurstava odlučio na temelju zahtjeva privatnih ordinacija.
18. lipnja 2019. u 18:20 0 komentara 471 prikaza
Liječnik
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/3

Na sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u utorak je, među ostalim, donesena odluka o novom načinu financiranja posebnih dežurstava, sklapanju ugovora s novim ponuditeljima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te financiranju pripravničkog staža zdravstvenih radnika.

bolest JACPO Čak 72 posto oboljelih rak je otkrilo tako što su sami posumnjali u bolest

HZZO, kako se navodi u priopćenju, uvodi novi način financiranja posebnih dežurstava ugovornih ordinacija primarne zdravstvene zaštite kao i timova u domovima zdravlja. Novi način financiranja provodit će se utvrđivanjem godišnje vrijednosti troškova organizacije i provedbe posebnog dežurstva te cijene rada doktora i medicinske sestre odnosno medicinskog tehničara u posebnom dežurstvu. HZZO je o novom načinu financiranja posebnih dežurstava odlučio na temelju zahtjeva privatnih ordinacija. Posebna dežurstva provode se subotom poslijepodne, od 15 do 20 sati, a nedjeljom, praznikom i blagdanom u vremenu od 8 do 20 sati.

HRT- Dobro jutro Hrvatska Poslodavci i liječnici 'Tražimo aktivniju ulogu HZZO-a u kontrolama bolovanja'

Ugovori s novim ponuditeljima

Nakon provedenog Natječaja za sklapanje ugovora o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, za potrebe popune Mreže javne zdravstvene službe, izabrani su najpovoljniji ponuditelji s kojima će HZZO sklopiti ugovore o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. Ugovorit će se nova 32 ponuditelja iz djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite, te 15 ponuditelja iz djelatnosti zdravstvene njege u kući (postojeći ugovorni partneri uz 17 novih medicinskih sestara).

Radiochirurgija KARCINOM GUŠTERAČE Radiochirurgia ima svjetske rezultate

Pripravnički staž zdravstvenih radnika

HZZO će financirati pripravnički staž doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine u 2019. godini, u općim bolnicama koje s HZZO-om imaju sklopljen ugovor za provođenje zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Provest će se Otvoreni javni natječaj za financiranje pripravničkog staža zdravstvenih radnika, do 30. studenoga 2019. godine, odnosno do popunjenja slobodnih pripravničkih mjesta zdravstvenih radnika čiji ukupan broj je predviđen Pravilnikom o mjerilima za primanje zdravstvenih radnika na pripravnički staž. Natječaj će provesti zajedničko povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva zdravstva, HZZO-a i općih bolnica, stoji u priopćenju.

Marko Grubnić i Momčilo Gurović
POSLOŽILO MU SE
Marko Grubnić: 'Presretan sam, vjenčat ćemo se ove godine'
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.