Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radiochirurgia ima svjetske rezultate

Članovi tima Radiochirugije Zagreb na 14. Međunarodnom kongresu steretaksijske radiokirurgije održali su predavanje o liječenju lokalno uznapredovalog karcinoma gušterače, ali i predstavili rezultate korištenja najsuvremenije metode liječenja
12. lipnja 2019. u 19:22 0 komentara 497 prikaza
Radiochirurgija
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Radiochirurgia Zagreb po rezultatima liječenja inoperabilnog karcinoma gušterače svrstala se među najuspješnije klinike u svijetu. Naime, svih 30 pacijenata koji se s tom dijagnozom liječe u Radiochirurgiji nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno.

Operacija/Ilustracija Napustio KBC Jedan od najboljih splitskih kirurga otišao u Norvešku: Počeo sam novi život...

To je uspjeh s kojim se do sada nije mogla pohvaliti nijedna svjetska poliklinika pa je domaći tim liječnika svoje rezultate predstavio na jednom od najvažnijih stručnih kongresa.

Članovi tima Radiochirurgije Zagreb, dr. Hrvoje Kaučić te fizičari Domagoj Kosmina i Adlan Čehobašić na 14. Međunarodnom kongresu stereotaksijske radiokirurgije, koji se održava u Rio de Janeiru, svjetskoj stručnoj javnosti održali su predavanje o liječenju lokalno uznapredovalog karcinoma gušterače i predstavili rezultate korištenja najsuvremenije metode liječenja ovakvog oblika karcinoma koja se zasniva na preciznom praćenju gibanja tumora gušterače.

Stručnjaci Radiochirurgije Zagreb ovakav oblik liječenja provode već dvije godine koristeći Calypso, sustav za praćenje micanja tumora u realnom vremenu američke tvrtke Varian.

U europskom smo prosjeku po broju liječnika NIJE IM LAKO Što kada kirurzi satima operiraju, a baš im se jako ide na WC?

Radiochirurgia Zagreb na raspolaganju ima EDGE, najsuvremeniji sustav za radioterapiju i radiokirurgiju američke tvrtke Varian, dok se za dijagnostičke pretrage koriste najmodernijim uređajima tvrtke Siemens – uređajem za magnetsku rezonanciju jačine tri tesla i CT uređajem ultraniske doze zračenja.

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.