Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja

Šef riječkog HDZ-a novi je v. d. ravnatelja HZZO-a

Lucijan Vukelić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.11.2017.
u 21:32

Doktor Vukelić u startu je neslužbeno označen favoritom i izborom ministra zdravstva prof.dr.sc. Milana Kujundžića

Na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice Vlade imenovan je novi vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, dr. Lucijan Vukelić, nakon razrješenja dr. Fedora Dorčića. Nakon višemjesečnog odgađanja, upitnog produžavanja mandata vršitelja dužnosti ključna institucija zdravstva Hrvatske dobila je ponovno – vršitelja dužnosti!

Javni natječaj za ovu važnu funkciju, podsjetimo, raspisan je tek nakon što se počelo i javno govoriti kako je HZZO bez ravnatelja jer je dr. Dorčiću nastavljen mandat vršitelja dužnosti i promjenom vlasti. Doktor Vukelić, inače šef riječkog HDZ-a, u startu je neslužbeno označen favoritom i izborom ministra zdravstva prof.dr.sc. Milana Kujundžića. Odugovlačenje donošenja odluke bilo je rezultat unutarstranačkih nadjačavanja, a ovakvo kadrovsko rješenje pokazuje da ni sama Vlada nije sigurna u svoj izbor što je porazno za imenovanje na čelo ustanove koja treba brinuti o 24 milijarde zdravstvenih kuna.

Naime, ni dr. Vukelić nije imenovan ravnateljem nego vršiteljem dužnosti dok je na istoj toj jučerašnjoj sjednici njegovom zamjenicom (bez “dodatka” v.d.) imenovana dr. Veronika Laušin, koja je dosad bila vršiteljica dužnosti te funkcije. Razlog takvoj odluci, neslužbena je informacija, navodni je izostanak jednog od ukupno dva formalna uvjeta koje je kandidat za šefa HZZO-a morao ispunjavati – fakultetsku diplomu i pet godina na upravljačkim pozicijama. Tih pet godina navodno je upitno, uvjeravat će svi upućeni u zdravstvo, ali i HDZ-ovske prilike. Teret je to s kojim dr. Vukelić, inače liječnik u lovranskoj Klinici, dolazi na ovu funkciju i koji će se bez sumnje propitivati.

Ovih se dana inače “zavrtio” i info kako bi javni natječaj mogao biti i poništen, a neki dan je ministar Kujundžić nedonošenje odluke objasnio time što se povjerenstvo zaduženo za bodovanje kandidata koje mu treba predložiti koga imenovati – ne uspijeva sastati.

Pogledajte i galeriju o tome što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Lucijan Vukelić
1/10

Komentara 14

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
03:48 24.11.2017.

Samo smjenjujte SDP uhljebe

BU
Bubalamala
20:21 24.11.2017.

Nekad kad si tražio posao u Zagrebu, završio si u ustašama a danas se prvo moraš učlaniti u HDZ-e da bih dobio posao !

DU
Deleted user
21:50 23.11.2017.

Prosiječan ortoped koji u životu nije vodio niti odjel, a kamo li bolnicu, postaje ravnatelj ogromnog sutava kao što je HZZO! Bože dragi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije