Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika tragedija

HŽ-ov direktor: Putnički vlak je star 40 godina. Pregledan je prije dva dana, sve je bilo u redu

Fotografije iz zraka s mjesta nesreće putničkog i teretnog vlaka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.09.2022.
u 09:52

U nesreći koja se dogodila u petak oko 21.35 sati kod mjesta Rajić poginule su tri osobe, a od 11 ozlijeđenih osoba sedam je u novogradiškoj bolnici, tri u Slavonskom Brodu i jedna u Pakracu.

Ivan Forgač iz Sindikata Hrvatskih željezničara u Novom danu N1 televizije govorio je o teškoj željezničkoj nesreći kod Novske u kojoj su poginule tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno.  Među smrtno stradalim su i strojovođa i kondukter. "To su iskusni strojovođa i kondukter. Tragedija je velika", rekao je Forgač. "Uništen je i vlak, i materijalna šteta je velika. Zaista se radi o velikoj nesreći”, dodao je.

Forgač je pojasnio što se inače treba napraviti kada se vlak pokvari u vožnji.

"Prometna služba mora zaustaviti prometovanje u oba smjera na tom kolosjeku te pruge. Ova pruga je trebala biti opremljena s automatskim pružnim blokom. Čak i da vlak nastavi kretanje kroz crveno, signalni uređaji na pruzi daju signal vlaku i on zavodi kočenje, neovisno o strojovođi”, kazao je Forgač.

“S obzirom na opremu, vlak je trebao početi kočeti”, istaknuo je.

- Vlak je star 40 godina, ali je tehnički ispravan i pouzdan. Na njega je utrošena prilična količina novaca. Prije dva dana imao je servisni pregled i sve je bilo u redu. Uvjeti vožnje vlaka, za to ću morati pričekati istragu - dodao je Ukić.

Podsjetimo, nakon sudara vlakova u subotu nedaleko od Novske sedam ozlijeđenih osoba smješteno je u bolnicu u Novoj Gradiški i svi se dobro  oporavljaju, potvrdio je jutros za Hinu ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška Josip Kolodziej. 

U nesreći koja se dogodila u petak oko 21.35 sati kod mjesta Rajić poginule su tri osobe, a od 11 ozlijeđenih osoba sedam je u novogradiškoj bolnici, tri u Slavonskom Brodu i jedna u Pakracu.

Fotografije iz zraka s mjesta nesreće putničkog i teretnog vlaka
1/16

"Provjerio sam jutros stanje pacijenata pacijenata zaprimljenih u našu bolnicu nakon nesreće, prema trenutnim informacijama svi se dobro oporavljaju. U bolnicu je zaprimljeno ukupno sedam osoba od kojih su dvije teško ozlijeđene", rekao je ravnatelj novogradiške bolnice Kolodziej. 

Tijekom noći pacijente je u bolnici obišao i ministar zdravstva Vili Beroš. Svi pacijenti zbrinuti u Novoj Gradiški za sada ondje i nastavljaju liječenje.

Na području Brodsko-posavske županije liječničku pomoć dobile još tri osobe u bolnici u Slavonskom Brodu.

"Sve tri osobe imaju lake tjelesne ozljede i otpuštene su na kućno liječenje", potvrdio je ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić. Te osobe su migranti i njih je nakon pružene liječničke pomoći preuzela policija radi daljnjeg postupanja, potvrđeno je Hini iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije