Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob oko nasilnica

HURR prozvala Autonomnu kuću: Podastrite dokaze o nasilju očeva!

Nasilje nad ženama
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.10.2017.
u 21:18

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo u priopćenju, pak, ističe da će, ako ne dobije takve dokaze, poziv AŽKZ smatrati samo još jednim u nizu tekstova kojim se nastoji sve muškarce u Hrvatskoj prikazivati univerzalnim nasilnicima

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) pozvala je danas aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb (AŽKZ) da podastru dokaze o nasilju očeva čija prava zagovara odvjetnik Hrvoje Jukić te da javno imenuju o kojim se nasilnicima radi. 

AŽKZ tvrdi da je Jukić percipiran u hrvatskoj javnosti kao zagovaratelj "ugroženih prava" muškaraca koji zlostavljaju partnerice, gubeći iz vida da su žene i djeca žrtve rodno uvjetovanog nasilja. Zbog toga smatraju da je Jukić neprimjerena osoba za pravobranitelja za djecu, za koju se dužnost kandidirao.

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo u priopćenju, pak, ističe da će, ako ne dobije takve dokaze, poziv AŽKZ smatrati samo još jednim u nizu tekstova kojim se nastoji sve muškarce u Hrvatskoj prikazivati univerzalnim nasilnicima

Zbog čega, kako ističu, najveću štetu trpe djeca, žene i muškarci koji su zaista izloženi nasilju.

Odvjetnik Hrvoje Jukić zastupa određen broj roditelja/očeva članova Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. Oni su bili izloženi verbalnom i fizičkom nasilju partnerica, a i dalje im se krše temeljna ljudska prava, prije svega njihovoj djeci pravo na susretanje i druženja s njima. Time su, kako navode, djeca izložena manipulaciji od strane nesavjesnog roditelja, a što je prema mišljenju većine stručnjaka za mentalno zdravlje djece, isto što i zlostavljanje.

Komentara 12

DU
Deleted user
08:30 07.10.2017.

Tja, kaj se more. Neoliberalno i femisitičko licenjerje na kvadrat.

VL
????
10:57 07.10.2017.

A kaj je s psihički zlostavljanim muškarcima? Oni isto moraju šutjeti jer će im okolina reći da su pič...e , a ne bih se čudio da je razlog zašto muškarac udari ženu taj da mu ova svakodnevno pili živce s glupostima, a nažalost mnogi imaju kratak fitilj i slabe živce, pogotovo u današnje vrijeme nesigurnog zaposlenja i sve većeg pritiska na poslu. Najveća greška u povijesti je bila kad su žene dobile pravo glasa i to ne zato jer mislim da nisu pametne nego zato jer rijetke žene koriste svoju pamet na izborima. Koriste je samo kad se treba domoći tuđih novaca ili kad suzama trebaju ucijeniti dečka, muža, sudca ili društvo.

Avatar arhaika
arhaika
06:44 07.10.2017.

Rodno nasilje? A zasto ne spolno? Samo da im je infilrrirati rodnu ideologiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije