Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob oko nasilnica
Povratak na članak

HURR prozvala Autonomnu kuću: Podastrite dokaze o nasilju očeva!

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo u priopćenju, pak, ističe da će, ako ne dobije takve dokaze, poziv AŽKZ smatrati samo još jednim u nizu tekstova kojim se nastoji sve muškarce u Hrvatskoj prikazivati univerzalnim nasilnicima

Komentari 12

DU
Deleted user
08:30 07.10.2017.

Tja, kaj se more. Neoliberalno i femisitičko licenjerje na kvadrat.

VL
VL
????
10:57 07.10.2017.

A kaj je s psihički zlostavljanim muškarcima? Oni isto moraju šutjeti jer će im okolina reći da su pič...e , a ne bih se čudio da je razlog zašto muškarac udari ženu taj da mu ova svakodnevno pili živce s glupostima, a nažalost mnogi imaju kratak fitilj i slabe živce, pogotovo u današnje vrijeme nesigurnog zaposlenja i sve većeg pritiska na poslu. Najveća greška u povijesti je bila kad su žene dobile pravo glasa i to ne zato jer mislim da nisu pametne nego zato jer rijetke žene koriste svoju pamet na izborima. Koriste je samo kad se treba domoći tuđih novaca ili kad suzama trebaju ucijeniti dečka, muža, sudca ili društvo.

VL
Avatar arhaika
arhaika
06:44 07.10.2017.

Rodno nasilje? A zasto ne spolno? Samo da im je infilrrirati rodnu ideologiju.

VL
IR
irena23
11:38 08.10.2017.

ovo što su aktivistice napisale je čista istina. I ja potvrđuje, i znam jednu ženu koja trpi nasilje i nitko joj neće pomoći, i ona i djeca,a Jukić brani njenog muža nasilnika.Potpuna istina. Ako ne vjerujete tražite od pravosuđa da vam izlistaju sve koje brani Hrvoje Jukić i dosjee tih muškaraca i njihove presude za nasilje, to vam je dokaz,a ne da se zlostavljane žene koje se boje za svoj život izlažu daljnjem nasilju. I da se djeca dodjele nasilnicima, a njih je strah.Naravno da ova udruga to ne razumije kad brani takve očeve. Tražite dokaze od Ministarstva pravosuđa a ne od zlostavljanjih žena!!!!!! Tražite!

VL
DU
Deleted user
08:39 07.10.2017.

Bravo ivanafr. Ja ih, na moju žalost, poznajem dosta. Kad sam se jednom umiješala, obrativši se mužu brze ruke, da zaštitim prijateljicu, i ja sam dobila jak šamar. Srećom, odletjele su mi naočale i uz prasak se razbile, inače tkoo zna kako bi sve završilo za mene. Nisam prijavila, jer sam znala da bi mi prijateljica fasovala, nirti sam rekla svom mužu jer bi on prekinuo "prijateljstvo". Izborom jednog od prijavljenih kandidata šalju svim zlostavljačima poruku "samo naprijed".

VL
IV
ivanafr
21:54 06.10.2017.

da netko može zaštititi te žene naravno da bi sve javno progovorile! Protivite se ratificiranju Istanbulske konvencije, protivite se bilo kakvoj zaštiti žrtvama nasilja a onda tražite da žrtve javno progovaraju! Tko će ih zaštititi, tko? Jako dobro poznajem jednu takvu ženu i ne, ne usudi se javno reći jer će završiti pod zemljom! Zašto? Zato što ju nitko neće zaštititi od nasilnika. A g. Jukić brani nasilnike...i to koliko sam uspjela saznati itekako dobar broj njih...!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.