Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Za 1000 radosti'

Humanitarna akcija Hrvatskog Caritasa trajat će cijele godine

storyeditor/2022-11-17/PXL_171122_96931012-1.jpg
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
18.11.2022.
u 06:00

Fra Tomislav Glavnik zahvalio je svim partnerima, dobrim ljudima i darivateljima, ubuduće i cjelogodišnje, nacionalne akcije “Za 1000 radosti”.

Humanitarna akcija “Za 1000 radosti” Hrvatskog Caritasa postaje cjelogodišnjim programom. Najavio je to Caritas na jučerašnjoj konferenciji za medije u Etnografskom muzeju, s time da je ovogodišnje geslo akcije “Govori dobrim!”. U tom zagrebačkom muzeju u tijeku je izložba “Lica gladi” koja je počela u rujnu i traje do svibnja iduće godine.

Odvojite za pomoć

– Želimo biti poticatelji i usmjeravatelji, svojevrsni skretničari dobra i konkretne pomoći koja će od onih koji imaju strujiti prema onima koji nemaju i ne mogu – naglasio je novi ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik, dodajući da će Hrvatski Caritas putem svoje mreže biskupijskih i nadbiskupijskih caritasa, a uvidom u potrebe obitelji i mrežu župnih caritasa, usmjeravati svoju pomoć obiteljima koje se ne mogu nositi s oskudicom, gubitkom ili nemogućnošću zaposlenja, bolesti, smrti u obitelji, dugovima, malim ili nedostatnim prihodima, gladi, posljedicama nesreća, stambenim uvjetima nedostojnim čovjeka, gladi, siromaštvom i socijalnom isključenosti.

– Pozivam sve potencijalne darovatelje da pozivom na broj 060 90 10 ili uplatom na račun Hrvatskog Caritasa u ovo predbožićno vrijeme, ali i cijele sljedeće godine, odvoje za pomoć najsiromašnijim – apelirao je Glavnik, dodavši kako će Caritas školama ponuditi za mlade DOBRe kartICE – dobrice, kojih ima 460.000, a bit će dostupne i kroz mrežu biskupijskih i župnih caritasa. Navijačima predlažu da za svaki gol ili bod naše nogometne reprezentacije u Kataru okrenu donacijski broj telefona 060 90 10, a ugostiteljima nude poticajne nastolnike.

– Etnografski muzej ove će godine prihod od božićnog sajma darovati potrebitima u akciji “Za 1000 radosti” s geslom “Govori dobrim” te ujedno pozivamo i druge institucije, tvrtke, pojedince da se pridruže ovoj akciji – rekla je voditeljica odnosa s javnošću Etnografskog muzeja Ivana Lušić.

Fra Tomislav Glavnik zahvalio je svim partnerima, dobrim ljudima i darivateljima, ubuduće i cjelogodišnje, nacionalne akcije “Za 1000 radosti”.

Prodaja božićnih drvaca

Izravno se može pomoći uplatom na broj računa IBAN HR4023400091510126452, poziv na broj 07-22 kod PBZ-a. Tu su i Caritasovi kontakt-telefoni za dogovore o drugim oblicima darivanja i suradnje 01/563 50 45 (ili zadnji broj 6) te službena mrežna adresa caritas.croatia@caritas.hr, kao i adresa programa 1000radosti@caritas.hr.

– Trajno smo otvoreni za sve dobrohotne velikodušne darovatelje – rekao je fra Tomislav. I ove godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu 17. prosinca prodavat će se božićna drvca u posudi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije