Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA DORH-A

HUBOL o slučaju iz KBC Split: Nemamo uvid u istragu, a navedeni kardiokirurg nije naš član

KBC Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
07.01.2023.
u 14:14

HUBOL, kao dobrovoljna udruga liječnika, nema niti može imati ovlasti za provođenje stegovnih postupaka protiv liječnika, navode u priopćenju

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) danas se oglasila vezano za slučaj kardiokirurga u KBC Split. Podsjetimo, sporni liječnik, Christian Bulat, i dalje radi u splitskoj bolnici usprkos činjenici da ga DORH istražuje po dvije optužnice, a prvi je slučaj otkriven pred četiri godine. 

Priopćenje HUBOL-a prenosimo u cijelosti:

Hrvatska udruga bolničkih liječnika još jednom ponavlja kako osuđuje svaki slučaj korupcije u zdravstvu, bez obzira o kojem pojedincu i kojem zanimanju se radilo. Korupcija u zdravstvu, kao i u drugim djelatnostima, ruši povjerenje građana i pacijenata u pravičan sustav i jednaku dostupnost zdravstvene skrbi za sve pacijente u modelu univerzalnog zdravstvenog osiguranja. Zdravstvo, kao iznimno osjetljiv i važan sustav za naše građane, mora imati nultu toleranciju na korupciju, naglašavaju iz HUBOL-a.  

HUBOL je udruga bolničkih liječnika koja, kao niti druge udruge, nema uvid u istrage državnog odvjetništva niti u kaznene postupke, pa tako niti nema uvid u postupak protiv kardiokirurga iz KBC-a Split koji se spominje u jučerašnjim medijskim objavama. Navedeni kardiokirurg nije član HUBOL-a.

HUBOL, kao dobrovoljna udruga liječnika, nema niti može imati ovlasti za provođenje stegovnih postupaka protiv liječnika, kao što novinari ponekad pogrešno navode u svojim tekstovima. HUBOL mora, kao i ostatak hrvatskih građana, pričekati završetak istrage i sudskog postupka.  

VIDEO Ova besplatna aplikacija je hit, u par sekundi riješit će vas muka s eurom i preračunavanjem

Ključne riječi

Komentara 2

NO
nori
08:39 08.01.2023.

Doktora ima ko pljeve. Zamijenit će ga neki bosančeros

Avatar NasaPosla
NasaPosla
14:40 07.01.2023.

Cijena kod tog beskrupuloznog reketara je bila od 1.000€ do 5.000€.Što se mene tiče,može dobiti 15 godina zatvora,pa neka odradi stvarnih 10 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije