Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na četiri godine

HDZ-ov Kristijan Staničić novi direktor HTZ-a

Kristijan Staničić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
05.07.2017.
u 16:14

Cappelli kaže da odluka nije bila jednostavna s obzirom da su se na natječaj javili ‘izvrsni kandidati i vrhunski znalci s respektabilnim životopisom’.

Novi direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice je Riječanin Kristijan Staničić. Iskusni hotelijer, koji je na posljednjim lokalnim izborima bio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke, pobijedio je u nadmetanju s još šestero kandidata (Davorko Obuljen, donedavni zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije, znanstvenica s Instituta za turizam Katarina Miličević, Joško Stella, direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Dean Bosak iz Ugo grupe d.o.o, Tonči Glavina, suvlasnik splitske agencije za omladinski turizam, dok je šesto ime još nepoznanica). 

U najužem su izboru do prije neki dan bila tri imena, svi s iskaznicom HDZ-a; uz Staničića, Dubravko Obuljen i Tonči Glavina, a, prema onom što se čuje u kuloarima, Staničiću je uz stručne kvalifikacije dobro došla i potpora premijera Plenkovića, koju je priskrbio kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke na nedavnim lokalnim izborima. Povjerenstvo za izbor nasljednika dosadašnjeg direktora HTZ-a Ratomira Ivičića, Turističkom je vijeću navodno predložilo samo Staničića, a odluka članova je bila jednoglasna. Više detalji se ne zna. Mimo dobrih običaja novinari, naime, nisu bili pozvani na sjednicu Turističkog vijeća na kojoj se odlučivalo o novom čelniku HTZ-a. 

- Iznimno mi je drago što je za glavnog direktora Hrvatske turističke zajednice izabran Kristijan Staničić. Riječje o istinskom profesionalcu s dugogodišnjim iskustvom rada u turizmu za kojeg sam siguran da će dati veliki zamah daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija. Te vrijednosti prepoznala je i struka, a tome u prilog ide i činjenica što je direktor Staničić izabran jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća. Hrvatski turizam ima veliki potencijal za rast i razvoj i siguran sam da ćemo kroz zajedničku suradnju učiniti Hrvatsku još konkurentnijom i prepoznatljivijom u svjetskim okvirima - u priopćenju je komentirao ministar turizma Gari Cappelli, koji i predsjeda Turističkim vijećem.  

Cappelli kaže i da odluka nije bila jednostavna s obzirom da su se na natječaj javili ‘izvrsni kandidati i vrhunski znalci s respektabilnim životopisom’. 

Novi HTZ-ov direktor je, inače, rođen 1973. u Kopru, oženjen je i otac jednog djeteta. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji, a završio je i jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu te magistrirao na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji. Iako je karijeru započeo u Ministarstvu vanjskih poslova, gdje je radio od 1996. do 2001., između ostalog i kao tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani, Staničić ima bogato iskustvo i u turističkom sektoru. Radio je kao pomoćnik direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi, a bio je i član Uprave te tvrtke. Obnašao je i funkciju predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednika Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran te funkciju izvršnog direktora prodaje i marketinga, a potom i predsjednika Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji. Sudjelovao je i u izradi više strateških dokumenta iz područja turizma, član je Izvršnog odbora Udruge Poslodavaca u Hotelijerstvu Hrvatske, čiji je bio potpredsjednik od 2010. do 2016. Bio je i član Turističkog vijeća TZ Primorsko-goranske županije i Savjeta za kongresnu i incentive djelatnost pri HTZ-u. Govori engleski, talijanski i slovenski, a poznavatelj je njemačkog te francuskog jezika.

 

Komentara 3

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
17:55 05.07.2017.

‘izvrsni kandidati i vrhunski znalci s respektabilnim životopisom’. a tko dobil HDZovac, pita se netko zasto ta drzava propada ?

MA
Machak
18:05 05.07.2017.

Pa zasto onda nije izabran jedan od tih izvrsnih kandidata i vrhunskih znalaca nego hadezeovac koji je k tomu slovenskih korijena?

DU
Deleted user
12:50 12.04.2018.

vise vridi za hrvatski turizam Booking.com nego svi direturi Htz. najobicniji uhljebi koje treba otjerati, jer nema nikakve koristi od njih, samo placamo porez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije