Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo iz svijeta

Mislite da je Jadran skup. 'Doručak za četiri osobe platili smo 761 kn'

Foto: čitateljica Večernjeg lista
1/4
04.07.2017.
u 22:48

Smatrate li da ste i vi previše platili jelo ili piće ili imate slična iskustva iz svijeta? Pošaljite nam račune na javi@vecernji.net.

Nakon što se poznati kuhar Nikola Lesar na Facebooku javno požalio na visoke cijene u jednom restoranu na Rabu, javila nam se čitateljica Vlatka koja smatra da cijene na Jadranu nisu visoke za turiste jer jedu "vrhunske namirnice, ribu, biftek, škampe, vrhunsko vino i maslinovo ulje".

– Bilo gdje u svijetu te namirnice su jako skupe, ako hoćeš jesti vrhunsko, to ćeš i platiti – kaže čitateljica. Kako bi dokazala svoj zaključak, poslala nam je račun za doručak za četiri osobe u američkom San Franciscu

"Hrvatska je prejeftina država"

– Sok od naranče 2 decilitra 6 dolara, dva jaja na oko i komadić slanine 13 dolara, dva komada tosta 3 dolara, uz sve to dobiješ neki neukusni polukuhani krumpir i malo GMO voća. Ukupno nas je ovaj doručak koštao 761 kn – objasnila je Vlatka te dodala još jedno iskustvo iz svijeta: – Što reći kada te ispod Eiffelova tornja dva mala sendviča, poslije kojih si odmah gladan, i Coca-Cola u limenci koštaju 50 eura?

Foto: čitateljica Večernjeg lista

Smatra kako je Hrvatska turistima još uvijek prejeftina država. - Poanta u cijeloj priči je da tko hoće jesti, neka jede, a tko ne želi ili ne može neka ne ide na takva mjesta - zaključuje naša čitateljica Vlatka.

Dvije kave i cappuccino - 12 eura

Svoju fotografiju računa iz Pariza poslala nam je i čitateljica Romana koja je dvije kave i cappuccino platila 12 eura, dok je dodala da je pivo ispod Eiffelovog tornja u Parizu platila 10 eura. - Za takav pogled i ugodu i nije puno - napisala je čitateljica Romana. 

Foto: čitateljica Večernjeg lista

- Skupoća je relativna stvar. Kada jedeš i piješ negdje, plaćaš i luksuz lokacije, pogled, kvalitetu usluge i naručenog - objašnjava Romana te dodaje da onaj tko voli, taj će i platiti "bez pogovora i naknadnog pljuvanja". 

Smatrate li da ste i vi previše platili jelo ili piće ili imate slična iskustva iz svijeta? Pošaljite nam račune na javi@vecernji.net. 

Komentara 117

Avatar babas
babas
21:10 04.07.2017.

Usporeduju najsiromasniju EU zemlju sa SADom. Hajde sad usporedite place ili jos bolje penzije.

QU
quovadis
22:41 04.07.2017.

Ja prvo pogledam menu sa cjenama. Ako je preskupo, idem dalje. Ne pravim gluposti pa se kasnije zalim i placem.

ST
stefj
23:32 04.07.2017.

Sve ovisi o tome gdje se jede i pije. U centru Venecije sam platio najskuplju kavu ikada, a u Londonu najskuplju pizzu. No to je Venecije, to je London... Isto tako sam u Italiji na plaži u Riminiju pio kavu za 1 € ili super klopao u Firenci jako povoljno... Problem kod nas su razne prćvarnice koje se nazivaju restorani, mjesta koja niti kvalitetom, niti lokacijom, niti uređenjem ne opravdavaju visoke cijene. Najgori su oni koji imaju vrhunske lokacije, a katastrofu od hrane uz iznimno visoke cijene... Tu se uvijek sjetim npr. Malog Lošinja gdje od restorana na rivi možeš samo birati koji je gori, a dobra kava se može popiti u jednom bircu. Na žalost, to je više pravilo nego iznimka na našoj obali... Stvar je zapravo jednostavna, treba pogledati cijene prije nego se uđe u neki restoran, pitati domaće, pogledati po raznim aplikacijama (npr. Tripadvisor). Ne može vas nitko natjerati da negdje jedete ili pijete ako vam je preskupo ili vam se ne sviđa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije