Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervencija DIP-a

HTV otkazao nastupe Davorka Vidovića u 'Piramidi' i 'Nedjeljom u 2'

Davorko Vidović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
26.09.2014.
u 14:45

A HTV je imao namjeru Davorka Vidovića pozvati, osim u "Nedjeljom u 2" i idućeg utorka u emisiju Piramida

 – Zbog intervencije Državnog izbornog povjerenstva koje nas je upozorilo da bi gostovanjem Davorka Vidovića bila prekršena izborna pravila u izborima za župana Sisačko-moslavačke županije, morali smo otkazati njegovo već najavljeno gostovanje – objavljeno je jutros na Facebook stranici ove emisije Hrvatske televizije.

A HTV je imao namjeru Davorka Vidovića pozvati, osim u "Nedjeljom u 2" i idućeg utorka u emisiju "Piramida", na što su primjedbu Izbornom povjerenstvu uputili iz izbornog stožera HDZ-ova kandidata za župana Ive Žinića. Isti se kandidat već ranije požalio HRT-u na "favoriziranje" D. Vidovića, a poziv u ove dvije emisije samo im je, kažu, dokaz da HRT nastavlja istim smjerom. – Da je nastavio istim smjerom favoriziranja SDP-ova kandidata za sisačko-moslavačkog župana, HRT dokazuje pozivom Davorku Vidoviću za gostovanje u vrlo gledanoj, jednosatnoj emisiji HRT-a „Nedjeljom u 2“, 28. listopada 2014. godine.

Vidovića HRT poziva i na gostovanje u jednosatnu emisiju „Piramida“ u utorak, 30. rujna 2014. godine. Važno je napomenuti da HRT ovakvim postupcima teško krši Zakon o lokalnim izborima jer predizborna kampanja za sisačko-moslavačkog župana i njegove zamjenike počinje 28. rujna 2014. godine u 00 sati, čime se HRT direktno stavlja u službu promocije samo jednog, SDP-ovog kandidata – stoji u priopćenju Ive Žinića koji je primjedbu uputio i Županijskom izbornom povjerenstvu. Županijsko izborno povjerenstvo je u četvrtak upozorilo Hrvatsku radioteleviziju da bi gostovanje Davorka Vidovića u navedenim emsijamama, tijekom trajanja izborne promidžbe, koja počinje u nedjelju, 28. rujna, dovelo do nejednakog položaja ostalih kandidata na prijevremenim izborima za župana i zamjenike župana, a time i do povrede odredbi Zakona o lokalnim izborima.

Nakon toga je HTV otkazao gostovanje Vidovića u tim emisijama.

>> Šest kandidata za sisačko-moslavačkog župana

Komentara 5

19
1995josip
15:03 26.09.2014.

Dali je to onaj Vidović što je u svijet politike kukuriku kokošinjca lansirao bivšu naj bogatiju SDP županicu o kojoj nas mjesecima bombate o njenim aferama i nekretninama , koja iz zatvora u Remetincu slavodobitno ulazi u Sabor ????? ZbogZbog SDP lopovluka i jesu raspisani izbori za sisačko moslavačkog župana , zar se nisu ti novci u ovoj krizi mogli pometnije utrošiti ????

SI
sifoklop
17:43 26.09.2014.

Ovo je nešto drugo, kad su petirkai Tomašićka gostovale još nije počela kampanja, a Vidović je u kampanji. Kmerčići vidite u drugom oku trn a u svome ne vidiote balvan

Avatar žič
žič
16:59 26.09.2014.

pa kakva je to komedija,predsjednički kanditat može a ovaj ne može...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije