Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hici tijekom krađe

Htio je pobjeći, a ne ubiti policajca

Pero Kukić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
14.02.2015.
u 07:30

Pero Kukić je zbog teškog pokušaja ubojstva policajca te krađe osuđen na četiri i pol godine. Milan Đurđević je osuđen na 10 mjeseci

Pero Kukić na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog teškog pokušaja ubojstva policajca te krađe. Istom presudom sudsko je vijeće pod presjedanjem suca Tomislava Juriše zbog krađe nepravomoćno osudilo Milana Đurđevića na 10 mjeseci zatvora.

Prema optužnici, Kukić se teretio da je 21. rujna 2009. u Konjšćini pucao prema policajcu koji ga je pokušao legitimirati. Teretio se i da je zajedno s Đurđevićem s jedne crkve skinuo 10 bakrenih žljebova, koje su zatim prodali. Obrazlažući presudu, sudac Juriša kazao je kako je sud smatrao da Kukić policajca nije namjeravao ubiti, već je u njega pucao u neizravnoj namjeri, pokušavajući pobjeći. To je i razlog, kazao je sudac, zbog čega je sud u tom slučaju išao na ublažavanje kazne.

Komentara 11

KA
kalicop28
08:55 14.02.2015.

pazi ovo "Obrazlažući presudu, sudac Juriša kazao je kako je sud smatrao da Kukić policajca nije namjeravao ubiti, već je u njega pucao u neizravnoj namjeri, pokušavajući pobjeći. " I još lijepo kaže PUCAO U NJEGA. Pa ak je samo htio pobjeći onda puca u zrak, zemlju, gumu na autu a ne u njega.

DU
Deleted user
13:09 14.02.2015.

Sudac dao Bog ti sve najgore u životu. Puca po policajcu i 4 godine sram te bilo korumpirani k.... sine.

CA
campa
14:42 14.02.2015.

Obrazloženje suca Juriše je skandalozno "Kukić policajca nije želio ubiti".Pa kakvu poruku sudac šalje javnosti ,rokajte policajce ali se izjasnita da niste htjeli nekoga ubiti.Ako je Kukić pucao na službenu osobu radi bijega pitam se što mu je bila namjeraa svakako pobjeći i eliminacija policajca koji je imao sreću što je ostao živ.Ovo je dokaz koliko nam je pravosuđe u krizi kad nemožemo zaštititi službene osobe koje ga provode.Da li u Americi,Britaniji i zapadnim zemljama EU pravosuđe traži olakotne okolnosti za kriminalca koji je želio usmrtiti policajca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije