Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIJANA KAMPANJA Na plakatima osvanule pivske boce tuborga

HSS će tužiti Carlsberg, SDP-u to 'dobar štos'

Osim plakata HSS-a, tuborgom su, prema dostupnim informacijama, oblijepljeni i SDP-ovi plakati u Zagrebu i Osijeku
Foto: Marko Prpić
16.11.2007.
u 20:29

Zbog tuborgovih boca koje su osvanule u rukama Josipa Friščića i Đurđe Adlešić na njihovim plakatima, koalicija HSS/HSLS tužit će Carlsberg Croatiju, izjavio je jučer J. Friščić, šef HSS-a, za Večernji list. Koalicija je već osudila "neviđen presedan u izbornim kampanjama" i slučaj prijavila Etičkome povjerenstvu.

- Sigurno im nikad ne bi palo na pamet da takvo što naprave u Danskoj  ustvrdio je Friščić.

Osim plakata HSS/HSLS-a, tuborgom su, prema dostupnim informacijama, oblijepljeni i SDP-ovi plakati na nekoliko mjesta u Zagrebu i Osijeku. Iz SDP-a ipak poručuju kako ne razmišljaju o tužbi protiv Carlsberga.

Nemaju kontrolu
- Čini nam se da je to dobar štos. No nije korektno da jedna agencija takvo što radi na račun prostora u vlasništvu druge agencije  kazao je Zvonimir Mršić iz te stranke dometnuvši kako bi zato, umjesto "odštete", danska kompanija trebala donirati u humanitarne svrhe te, primjerice, u Osijeku opremiti internetski kafić.

Iz Carlsberga su jučer poslali priopćenje u kojem  tvrde kako su tuborgove naljepnice na velikim oglasima svih stranaka na području Hrvatske te da su ih "vjerojatno lijepili ljubitelji tog piva".

- Nemamo kontrolu nad svojim promidžbenim materijalom  izjavio je Damir Levak, Carlsbergov specijalist za odnose s javnošću.

Neslužbeno smo doznali kako nije isključeno da je Imago, Carlsbergova reklamna agencija, namjerno polijepila pivske boce u ruke političara kao svojevrstan "gerilski marketing", no to su iz agencije  opovrgli. 

Štete strankama i pivu
- Da je namjerno, bilo bi i protuzakonito i protivno oglašivačkome kodeksu, a tada bi tu bilo posla i za inspekciju i za naš sud časti. Svakako, to šteti i strankama i tuborgu  izjavio je Kamilo Antolović, predsjednik Hrvatske udruge oglašivačkih agencija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije