Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zločin iz mržnje'

HSP AS kazneno će prijaviti Zorana Milanovića zbog izjave o filofašistima

Ivan Tepeš
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
27.01.2016.
u 15:43

"Iz izjave je razvidno kako predsjednik SDP-a Zoran Milanović predsjednika HSP AS Ivana Tepeša smatra filofašistom", piše u priopćenju HSP-a AS.

HSP AS će kazneno prijaviti Zorana Milanovića zbog izjava na današnjoj konferenciji za medije, izvijestili su iz stranke. 

"Na navedenoj konferenciji isti je potpredsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika HSP-a AS Ivana Tepeša grubo uvrijedio  rekavši: 'Jučer smo imali filofašistički marš, i to je ono što HDZ donosi – najgore je što su marš predvodila dvojica filofašista od kojih je jedan potpredsjednik Sabora'. S obzirom na to kako je predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš jedini potpredsjednik Sabora koji je svojom nazočnošću dao potporu slobodi govora, iz iste je izjave sasvim razvidno kako predsjednik SDP-a Zoran Milanović predsjednika HSP-a AS Ivana Tepeša smatra filofašistom", stoji u priopćenju glasnogovornika HSP-a AS Hrvoja Niče

"Predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš kao i glavni tajnik stranke i saborski zastupnik HSP-a AS Pero Ćorić svojim su dolaskom dali podršku Z1 televiziji kojoj je, bez ikakve prilike za obranu, grubo uskraćeno emitiranje u trajanju od tri dana od Agencije za elektroničke medije. Svojim dolaskom i medijskim izjavama tijekom prosvjeda, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš naglasio je kako oštro osuđuje pristup Agencije koja sama sebi daje za pravo tumačiti što je govor mržnje, a čime se automatski izvan nadležnosti stavlja sudbenu vlast", dodaje se u priopćenju. 

Grubo etiketiranje

"Podršku takvim demokratskim vrijednostima predsjednik SDP-a Zoran Milanović smatra filofašizmom i zbog toga će morati kazneno odgovarati. Kako se ovako grubom etiketiranju ne nazire kraj, HSP AS podnijet će kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića zbog zločina iz mržnje", piše iz HSP-a AS.

"Osim toga, HSP AS iskoristit će sve moguće zakonske mehanizme da zaštiti svoj ugled i ugled svojih dužnosnika od sličnih neutemeljenih napada. HSP AS ovim putem traži službenu istragu od DORH-a jer Zoran Milanović ujedno vrijeđa i instituciju potpredsjednika Hrvatskog sabora, a čije se vrijednosti moraju štititi po službenoj dužnosti", zaključuju iz HSP-a AS.

>>'Dajemo premijeru 24 sata da smijeni ministra Crnoju, inače ćemo pokrenuti postupak za opoziv u Saboru'

>>Tepeš: Pozivam sve institucije da sankcioniraju ovakvo iznošenje javnog stava Milanovića

Komentara 86

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:57 27.01.2016.

Zar je moguće da kad javno u ovoj državi spomeneš četništvo završiš pod sankcijama, a govorit javno za skupine Hrvatskog naroda da su fašisti, kriminalci, ustaše, neonacisti...prolazi da nitko ni ne zucne, pa gdje smo mi došli..

Avatar Frano1
Frano1
15:53 27.01.2016.

G. Tepeš, trebali ste davno prijaviti ovog antihrvata za govor mržnje. Bilo je samo pitanje vremena kad će netko to učiniti. Svaka čast na potezu.

Avatar @promatrač
@promatrač
15:54 27.01.2016.

Napokon, svaka čast. Onome mamlazu Milanoviću trebalo bi potpuno zabraniti govoriti. Sama njegova pojava prouzrokuje kod ljudi duševnu bol, a kad još progovori gori je od virusa ebole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije